I begyndelsen af januar lukker Bornholms Tidendes trykkeri på Lillevangsvej i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

Leder: En stærkere avis på rotationens fundament

LEDER

En epoke er slut. Bornholms Tidende har besluttet at lukke avishusets trykkeri i Rønne. Trykkeriets sidste store opgave bliver i begyndelsen af januar at sende avisen ind i fremtiden med stor centrifugalkraft. For de penge, det i dag koster at holde avisens egen rotationspresse snurrende og sikre avispapirets træk hen over valserne, skal blandt andet bruges på at sikre den fremtidige udvikling af Bornholms Tidende. Både på papir og digitalt.

Historien er, at det ikke kan svare sig, at hvert dagblad i landet driver sit eget trykkeri. Bornholms Tidende følger efter en lang række andre dagblade, der i dag samler sig på store trykkerier, der fordeler opgaverne ud over hele døgnet. Vi skal trykkes i Slagelse. Sammen med mange andre aviser. Abonnenterne får stadig deres avis om eftermiddagen. Den har været længere undervejs – derfor skal der være mere af den grundige journalistik, der er værd at betale for.

Vi skal sige farvel til fem gode kolleger. Trykkerne. Det er vi kede af. Hermed en stor tak for en stor indsats gennem årene. Tak! Vi vil savne jer!

Og goddag til et økonomisk stærkere mediehus, der skal fastholde positionen som bornholmernes mest grundige og væsentlige nyhedsformidler både på papir og digitalt. I din postkasse. Og i din lomme.

 

Vi har meget i gang i
alle afdelinger – både
redaktionelt og kommercielt
– der skal styrke os.

 

Læserne har kvitteret med høje læsertal. Vi har i et år hærget af corona som mediehus alligevel formået at ramme en ny bærebølge. Der er en stadig bedre kontakt mellem læsere, annoncører og mediehus. Vi har meget i gang i alle afdelinger – både redaktionelt og kommercielt – der skal styrke os.

Bornholms Tidende er meget mere end en avis. Vi har samlet bornholmerne siden 1866. Vi er det fælles sted for alle dem, der elsker Bornholm.

Sandheden om Bornholm er, at vi har flyttet os meget som region. Med gode ideer og hårdt arbejde. Flere og flere ser mod Bornholm, når de skal finde en løsning, hvad enten det handler om grøn energi, udvikling af landsbysamfund eller god og sund mad. Avishuset skal flytte med. Vi skal være forsamlingshus og markedsplads for os alle sammen. Hvad enten du er ejendomsmægler, blomsterhandler eller driver café.

Hvad enten du er fastansat, selvstændig, studerende eller pensionist.

Hvad enten du følger med på papiret. Via hjemmesiden. På app. Eller i e-paperet.

Lukningen af trykkeriet skal skubbe os videre. Når rotationspressen har kørt sin sidste tur til januar, og der bliver alt for stille i trykhallen, slutter en epoke. Men vi glemmer ikke fortiden. Den kvalitet, trykkerne har skabt, dør ikke. Vi siger farvel til noget vigtigt. Og vi bevarer altid respekten for det stykke arbejde. Uden trykkeriets høje faglighed gennem alle årene, kunne avishuset ikke tage dette næste afgørende skridt.