De har styr på dørene

De har styr på dørene
De 15 deltagere sammen med deres instruktør i Musikhuzet, Rønne. Privat foto
| 26. NOV 2020 • 06:12
Af:
torben-oestergaard-moeller

26. NOV 2020 • 06:12
SIKKERHED

I februar i år søgte Bornholms Frivillige Samaritter Wonder Puljen om et beløb, som skulle bruges til afholdelse af et dørmandskursus. Intentionen var, at frivillige fra Samaritterne, Wonderfestiwall og Musikhuzet skulle deltage. Det trak ud med en afgørelse, da hele Danmark lukkede ned i marts.

Det fortæller Lisbeth Holm fra Bornholms Frivillige Samaritter i en mail til Bornholms Tidende, som fortsætter:

– I juli kom afgørelsen, og vores forberedelser kunne begynde. Så gik det stærkt med at få de forskellige aftaler på plads. Formålet var at give deltagerne en række værktøjer til forebyggelse og håndtering af konfliktsituationer og udvikle deres kompetencer omkring service, kommunikation og samarbejde, herunder med andre offentlige myndigheder som politi og brandberedskabet, samt give dem viden om alkohol og andre rusmidler og gennemgå lovgivningen for dørmandens arbejde.

Bornholms Frivillige Samaritter er til stede ved alle arrangementer på Bornholm, hvor der skønnes behov for samaritter, oplyser Lisbeth Holm:

– De er også til stede ved Wonderfestiwall og i Musikhuzet ved større events og til Folkemødet, diverse sportsarrangementer og havnefester med mere, men det er ikke altid, der er vagter eller dørmænd.

God plads

Men nu er kurset gennemført i løbet af fire weekender i november.

– Vi har været 15 deltagere fra de tre foreninger. Alle frivillige. Vi har kunnet være i Musikhuzet, hvor der var god plads til at overholde de forskellige restriktioner med afstand og afspritning, fortæller hun.

Instruktør var Nick Bang Ohlsson, som kommer fra Hotel og Restaurantskolen i Valby, men som har tilbragt de seneste fire weekender på Bornholm.

– En stor tak til ham. Så undgik vi andre at skulle tage til København. Nick har over de senere år uddannet mange dørmænd på Bornholm. Han arbejder selv som dørmand, så der var mange cases fra den virkelige verden, der gav os et indblik i, hvordan det kan foregå andre steder end på Bornholm, fortæller Lisbeth Holm.

Søndag blev kurset afsluttet med en skriftlig prøve af 60 minutters varighed, og deltagerne kan nu ansøge politiet om autorisation og få udstedt et dørmandskort.