Ruts Kirke. Arkivfoto: Allan Rieck

Dobbelt så mange julegudstjenester

KIRKE

Menighedsrådene i Hasle og Rutsker har besluttet at fordoble antallet af julegudstjenester i kirkerne juleaftensdag, torsdag den 24. december.

Det vil sige, at der bliver to gudstjenester i både Hasle Kirke og i Ruts Kirke.

– Vi planlægger ud fra de coronarestriktioner, som er gældende lige nu vedrørende plads- og afstandskrav. Ved at doble op, kan vi have næsten lige så mange, som der plejer at komme til julegudstjeneste i de to kirker, siger sognepræst Jens Jørgen Rasmussen.

Kirkegængerne opfordres til at reserve pladser i kirken juleaftensdag:

– Vi beder om tilmelding, fordi erfaringerne fra tidligere i år med blandt andet dåb og konfirmationer, er, at det giver mindre kaos, og det giver også mulighed for at få lidt flere ind i kirken, da familier kan sidde sammen, siger Jens Jørgen Rasmussen.

– Vi håber, at der bliver plads til alle, så vi ikke skal afvise nogen ved døren, tilføjer præsten.

Tre gudstjenester i Nyker

Nyker Menighedsråd har besluttet at tilbyde tre gudstjenester af hver tre kvarters varighed juleaftensdag.

Man begynder med en familiegudstjeneste og har herefter to ordinære gudstjenester.

Menighedsrådet har også besluttet, at der fra og med juledag, den 25. december, ikke længere skal være tilmelding til gudstjenester. Det har der været nu i nogle måneder fordi der ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer maksimalt må være 45 personer i Ny Kirke.