Arkivfoto: Allan Rieck

BAT kan let slippe for at betale millioner efter fejl

MILJØ

Hovsa: Regionskommunen misforstod reglerne, da man i juni søgte staten om del i en pulje penge til mere miljørigtige busser.

Hvis Bornholm får penge fra puljen, vil BAT skulle betale 4,5 millioner kroner mere til de fire elbusser til bybusdriften i Rønne, end man antog i juni. BAT’s samlede regning vil i så fald blive godt 7,6 millioner kroner, ikke de lige over tre millioner, som man gik ud fra, da pengene blev søgt.

Bordet fanger dog ikke, for kommunen kan vælge at takke nej til pengene, hvis Bornholm får del i puljen.

– De her præciseringer fra staten kom, efter at vi havde sendt ansøgningen. Under alle omstændigheder: Hvis vi får tilskud, kommer sagen til politisk behandling igen, så vi kan tage stilling til, om vi vil betale de her penge, sagde Leif Olsen (SF), formand for natur- og miljøudvalget.