Arkivfoto: Berit Hvassum

Farvel corona: Uv-kanoner skal bombardere luften på hurtigfærgen

Uv-kanoner skal i juledagene bombardere luften om bord på hurtigfærgen Express 1 med uv-stråler – det er rederiets nye våben mod corona.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Bornholmslinjen.

Et amerikansk studie viste i sommer, at uv-stråling dræber coronavirus på overflader, og uv-kanon erskal altså nu gøre Express 1 til “et trygt sted at opholde sig i juletrafikken”.

– Vi gør vores yderste for, at corona ikke skal have held med at aflyse julen i Danmark, og vi gør vores yderste for at gøre færgeturen så tryg som mulig, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, ifølge pressemeddelelsen.

Alle hurtigfærger i Østersøen og Kattegat er udstyret med de nye uv-kanoner, oplyser rederiet.

– Kanonerne bestråler den luft, som kommer igennem skibenes ventilation. De kraftige UV-stråler fjerner ifølge producenten mindst 80 procent af alle bakterier og vira i luften, hedder det i pressemeddelelsen.

– Kombineret med afspritning og rengøring, som vi allerede gør i dag, vil uv-kanonerne lægge yderligere et lag tryghed på rejsen. Vi ved, at mange i år vil have lyst til at besøge familien i julen, og det giver altid stor trafik til og fra Bornholm, siger Jesper Skovgaard.

Molslinjen har fået certifikatet ”SafeGuard” fra Bureau Veritas. Det dokumenterer ifølge rederiet, at en pålidelig, uafhængig tredjepart har gennemgået hurtigfærgerne i forhold til overholdelse af Søfartsstyrelsens, Molslinjens, internationale søfartsorganisationers og Bureau Veritas’ retningslinjer for sundhed, sikkerhed og hygiejne.

– Det betyder, at alle skibets processer er godkendt, lyder det fra rederiet.