Arkivfoto: Berit Hvassum

KL dropper Folkemødet: Det er mest fair for alle

FESTIVAL

Kommunernes Landsforening (KL) har besluttet, at den ikke deltager i Folkemødet til næste år. Det skriver KL i en pressemeddelelse.

– Med den store usikkerhed, der er omkring hele coronasituationen – også til foråret, har vi besluttet allerede nu at melde ud, at vi ikke deltager i 2021. Det binder mange ressourcer at forberede et folkemøde, og vi mener, at det er mest fair for alle, at vi træffer en beslutning nu, udtaler kommunikationschef i KL, Ida Thuesen, i pressemeddelelsen.

– Folkemødet giver en unik ramme for at mødes fysisk for at debattere og styrke den demokratiske dialog. Samtidig er det for os en anledning til at bringe den kommunale stemme ind i de centrale debatter om velfærdssamfundet og de kommunale kerneområder. Derfor har KL også været med siden det første Folkemøde, fremgår det endvidere.

KL skriver desuden, at man regner med at deltage i Folkemødet i 2022.

– Vi bakker meget op om ideen om et Folkemøde og ser frem til at kunne vende tilbage til solskinsøen i 2022, hvis coronasituationen tillader det, udtaler Ida Thuesen.