Annette Weise Hansen og Niels-Peter Steinlein ses her med den nu pensionerede Oak New og Daisy H J, som vandt fem sejre i 2020 – fire med Niels-Peter Steinlein og én med Frank Mikkelsen i sulkyen. Foto: Jens-Erik Larsen

Travheste har altid været en del af deres liv

TRAVSPORT

Det har været en helt forrygende travsæson for parret Anette Weise Hansen og Niels-Peter Steinlein på trods af corona-restriktionerne, som de begge finder har været frustrerende. Med hele 11 sejre sikrede Niels-Peter Steinlein sig andenpladsen på amatørlisten og er dermed klar til de danske mesterskaber for amatørkuske næste år sammen med Mads Petersen.

For 55-årige Niels-Peters vedkommende kan man sige, at han på det nærmeste er født ind i travsporten, idet en stor del af hans familie i mange år har været bidt af og involveret i sporten på flere niveauer. Det hele startede med, at hans far, Ole Steinlein, i starten af 70’erne erhvervede Jan Hallegård, der skulle vise sig at blive en af banens bedste heste, som han vandt mange løb med. Jan Hallegård havde den stående hos Poul Erik Jensen på Svejbjerg i Olsker – også han var en ivrig travkusk.

Ole Steinlein døde for nogle få år siden, men Niels-Peters mor, Rigmor Steinlein, har i mere end 25 år været en skattet og afholdt vægtforstander på travbanen. Hans bror, Finn Ole Steinlein, har i år været baneforvalter på banen. Dennes søn, Niclas, er daglig leder af travskolen på Charlottenlund Travbane, men er også en dygtig travkusk. I år husker man især hans præstation med Stald Evigglads Solon, da han vandt Bornholms Tidendes Stjerneløb på besnærende vis.

Annette Weise Hansen nøjes med at ride monté på ryggen af Rie Østervang. Foto: Jens-Erik Larsen

Annette Weise Hansen har også har været med i travsporten helt fra barnsben, hvor hun begyndte at komme hos Bernt og Lis Olsen i Nyker. De havde flere gode travheste, og da hun så også fik lov at komme med ind på banen i Almindingen, var hun solgt på stedet og har været involveret i sporten lige siden. Hun mødte Niels-Peter Steinlein i 2014, de faldt for hinanden og flyttede året efter ind på ejendommen på Kalløkkevej i Nyker, hvor de stadig har til huse med deres fire travheste Daisy H J, Divat T C, Rie Østervang og den gamle kæmpe Oak New.

Anette Weise Hansen er stadig ansat i SuperBrugsen i Klemensker, hvor hun også mødte Niels-Peter Steinlein. Han har de sidste fire år har været ansat på Tingsted Skæreri. Det er også her igennem, han er kommet til at køre Brad Peak, der ejes af ”bossen”, Henrik Jensen. Han er en stor del af Stald Trekløver, der for nogle år siden var ejere af årets hest, Bravo Hornline.

Fantastisk med 11 sejre

Niels-Peter Steinlein fik amatørlicens, da han blev 18 år i 1983, og har kørt travløb lige siden. I alt er det foreløbig blevet til 68 sejre.

– Det er stort det her, når jeg normalt ligger på to-tre sejre om året. Så har det bare været helt fantastisk med 11 sejre i denne sæson, konstaterer en glad Niels-Peter Steinlein.

Han startede sæsonen med at vinde to sejre på årets første løbsdag med Daisy H J og Brad Peak.

– Ja, og når man så tænker på, at jeg hele sidste år ikke vandt et eneste løb, griner han.

Niels-Peter Steinlein renser hove på Diva T C, der brækkede et ben under et løb i 2019 og siden har rehabiliteret sig hjemme i folden på Kalløkkevej. Foto: Jens-Erik Larsen

Hans sejrsheste i år har været Stald Trekløvers Brad Peak, der vandt hele seks gange, Daisy H J, som han vandt fire løb med, og April Hydrup, som han vandt et enkelt løb med. Daisy H J vandt derudover en sejr med Frank Mikkelsen i sulkyen.

Niels-Peter Steinlein mindes, at han vandt sin første sejr med Drilling Speed, som han vandt seks gange med ialt, såvidt han husker. Men han har haft flere spændende heste i stalden gennem årene.

– Vi har haft Super Winner, Eminent K, Oliver Elmegård og Macon Solo for bare at nævne nogle. Og så selvfølgelig Oak New, som jeg vandt montèmesterskabet med i 2015, fortæller Annette Weise Hansen.

Den nu 14-årige Oak New nyder nu sit otium hjemme i foldene på Kalløkkevej.

Rie Østervang stopper har også stoppet løbskarrieren nu og skal hellige sig avlsboksen. Det betyder, at der kun er to løbsheste tilbage, Daisy H J og Diva T C, men de er på udkig efter en ny hest eller to.

Til Diva T C knytter der sig en lidt speciel historie, idet den brækkede et ben sidste år under et løb. Der gik over fem uger, før de efter et besøg hos en dyrlæge i Sverige fik konstateret, at benet var brækket. Siden har den stået hjemme i boksen med gipsbandage, og om dagen har den været ude i en lille fold på fem gange fem meter i flere måneder, fordi den ikke måtte røre sig for meget. Men den er nu på rette vej, og Niels-Peter Steinlein og Annette Weise Hansen tror og håber stadig, at den har en lovende løbskarriere foran sig.

– Selv om den ikke har vundet løb endnu, så har den været i pengene hver gang, og den er de sidste par måneder bare blevet bedre og bedre. Derfor bliver vi da lidt skuffede, hvis den ikke vinder løb, når den kommer på banen igen.

Selv om det bliver svært at leve op til resultaterne fra denne sæson, så tror Niels-Peter Steinlein og Annette Weise Hansen på en ny god sæson næste år. Samtidig håber de, at man til den tid kan vende tilbage til en normal hverdag uden de mange restriktioner, som de finder har været ødelæggende for det sociale sammenhold på travbanen. For eksempel har de flere gange været udsat for, at de ikke begge har kunnet været på banen samtidig.