Sol over Gudhjem har udvalgt Luca Alticozzi, Kasper Klitten Byrsing, Amanda Peldrup Grønning og Eigil Bundsgaard Jensen til den første udgave af talentkonkurrencen Rising Star. Pressefoto: Henrik Frek

Sol over Gudhjem har fundet deltagere til talentkonkurrence

MAD

Fire unge kokke er blevet udvalgt til den første udgave af Sol over Gudhjems talentkonkurrence Rising Star. Talenterne skal i direkte duel på Bornholm i januar, fremgår det af en pressemeddelelse. Duellen laves som en tv-kokkekonkurrence produceret af og vist på TV2/Bornholm.

De fire deltagere er Eigil Bundsgaard Jensen fra Hotel Frederiksminde i Præstø, Luca Alticozzi fra Henne Kirkeby Kro i Henne Kirkeby, Amanda Peldrup Grønning fra Restaurant Kanalen i København og Kasper Klitten Byrsing fra Restaurant Sletten i Humlebæk.

Ifølge arrangørerne er der tale om fire yderst talentfulde unge mennesker, som blot mangler det sidste skub for at etablere sig i den danske kokkeelite. Fælles for dem er, at de er ekstremt dygtige og har bevist, at de kan begå sig i et køkken med fuld fart på og krav om knivskarpe serveringer.

Den første dommer er også på plads. Det er Gabriel Hedlund, som vandt Sol over Gudhjem i 2019.

Deltagerne dyster ikke blot om titlen og æren. Vinderen får en check på 20.000 kroner og en gastronomisk inspirationstur til Torino. Turen til Piemontes hovedstad doneres af kaffeproducenten Lavazza, der er en af hovedsponsorerne til Rising Star.

Hele Danmark kan følge de fire deltageres kamp bag komfurerne, da Rising Star efterfølgende bliver vist på andre TV2-regioner.