Topmøde i Venstre skal drøfte borgmesterkandidat

Topmøde i Venstre skal drøfte borgmesterkandidat
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 23. NOV 2020 • 12:04
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
23. NOV 2020 • 12:04
POLITIK

Også rollen som spidskandidat ved kommunalvalget om et år er på dagsordenen, når Venstre Bornholm onsdag i denne uge holder et mini-topmøde.

Formænd og næstformand for Venstre Østbornholm og de i praksis endnu ikke fuldt fusionerede Rønne Venstre og Venstre Vestbornholm vil her sætte sig ned med Venstre Bornholm-formand Niels Plum og næstformand Vibeke Møller Jensen.

Mødet kommer på et tidspunkt, hvor gruppeformand Søren Schow er den eneste erklærede kandidat til Venstres borgmesterkandidatur – men hvor kræfter i arbejdet samtidig arbejder for, at folketingsmedlem Peter Juel-Jensen ikke bare skal stille op, men også gøre det som Venstres bud på den næste borgmester.

– Vi skal tale om, hvad der lige nu sker i vælgerforeningerne, og vi skal have et overblik over, om vælgerforeningerne har fået nye kandidater på banen, fortæller Niels Plum, formand for Venstre Bornholm.

Kommer I også til at tale om rollen som spidskandidat?

– Ja. Det er selvfølgelig også noget, som vi kommer til at snakke om, siger Niels Plum.

Samtidig står det klart, at Venstre Bornholm ikke kommer til at holde opstillingsmøde og sætte navn på sin spidskandidat ved udgangen af november og med ret præcis et år til valget. På grund af corona bliver det udskudt, fortæller Niels Plum.

En del Venstre-folk på Bornholm har indtil nu antaget, at partiets vedtægter på landsplan forlanger, at Venstre skal have valgt borgmesterkandidat i hver kommune senest et år før hvert kommunalvalg. Imidlertid står det krav kun at læse i Venstre Bornholms forretningsorden, som partiforeningen selv kan vælge at dispensere fra.

– Som det ser ud nu, bliver der ikke noget opstillingsmøde i år. Jeg har undersøgt det på Venstres landskontor, og der er ikke noget krav om, at vi skal holde et opstillingsmøde i november. Så det gør vi ikke nu, siger Niels Plum.

Politiske møder som nu et opstillingsmøde er ellers ikke omfattet af forsamlingsforbuddet, men Venstre Bornholm gør ikke brug af den kattelem.

– Bare fordi vi må, er der ikke noget, der siger, at vi skal, siger Niels Plum.