Smashercup i Aakirkeby tiltrak i 2019 over 350 deltagere. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Stor turnering blev aflyst: ‘Det kommer til at betyde noget økonomisk’

IDRÆT

Det skulle have været 31. gang i træk, at den årlige badmintonturnering Smashercup, der er en turnering for børn og unge, skulle have været holdt i efterårsferien i Aakirkebyhallerne. Men på grund af risiko for coronasmitte til et arrangement, der trækker over 350 deltagere fra Bornholm og Sjælland, fandt Team Smashercup, der står for arrangementet, det mest ansvarligt at aflyse årets turnering. Henrik Eriksen er medlem af Aakirkeby Idrætsforening og turneringsleder af Smashercup, og han er godt ærgerlig over, at årets turnering ikke blev til noget.

– Det skærer da helt vildt i hjertet. Det er lidt specielt for os, der er med til at planlægge, for vi har gjort det hvert år siden 1990. Sidste år var det 30. gang, så der fejrede vi jubilæum, siger Henrik Eriksen.

– Det er et gammelt stævne, og det er sjældent man ser, at sådan nogle stævner kan køre i så mange år og stadig være en succes. Så det var virkelig ikke sjovt at aflyse det. Det er hjerteblod for os, siger han.

Går glip af indtægt

Udover at være et populært stævne, der bringer spillere både fra Sjælland og hele Bornholm til Aakirkeby, er Smashercup også et indbringende stævne i kraft at det høje deltagertal, forklarer Henrik Eriksen.

– 2019 var et rigtig godt år, hvor vi tiltrak rigtig mange spillere. Det skæppede godt i kassen, så det kommer til at betyde noget økonomisk, at stævnet ikke blev holdt i år, siger Henrik Eriksen.

I foråret i år havde Team Smashercup følere ude hos de klubber, der deltog sidste år, for at høre, om de ville være interesserede i at deltage igen i år.

– Det tilkendegav de allesammen, at det havde til sinds at gøre. Derfor havde vi en forventning om, at vi ville have haft et tilsvarende deltagertal i år, så vi er helt klart kommet til at gå glip af noget indtjening, siger turneringslederen.

Sidste år deltog 300 badmintonspillere, en håndfuld trænere, holdledere og lidt familie. Kun 20 af spillerne var fra Bornholm, mens resten af spillerne kom fra klubber på Sjælland. Da langt de fleste kom ovrefra kunne AaIF blandt andet tjene penge på forplejning af gæsterne til Aakirkeby, og det blandt andre indtægtskilder var med til at give AaIF et overskud på omkring 122.000 kroner i 2019.

Hvad har I så tænkt jer, der skal ske med turneringen næste år?

– Man skal søge om, at få lov til at være en pointgivende turnering, og det har vi faktisk allerede gjort. Så vi håber på og regner med, at vi kommer til at være klar igen næste år. Men det kræver selvfølgelig, at tingene, som de ser ud nu, ændrer sig, siger Henrik Eriksen.