Der er tomt på Bornholms Tidendes redaktion. Journalister og fotografer er hjemsendt på grund af en coronasmittet kollega. Arkivfoto: Berit Hvassum

En smittet på Bornholms Tidende sender redaktionen hjem

CORONA

I søndags meddelte et medlem af redaktionen til ledelsen på Bornholms Tidende, at hun var blevet konstateret smittet af corona, gennem en prøve, der blev taget i fredags.

Derfor har alle på redaktionen arbejdet hjemme mandag, og det gør de ugen ud. I mellemtiden bliver alle medlemmer af redaktionen testet to gange, sådan som reglerne foreskriver, når der er tale om en nær kontakt. I denne situation er kontakten, at mange har været tæt på den smittede i en længere periode, for eksempel på redaktionsmødet.

Samtidig blev den smittede journalist’ bevægelser kortlagt. Og heldigvis har hun i ugen op til testen kun været i kontakt med kilder gennem telefonen, så risikogruppen begrænser sig til redaktionen.

Den smittede er uden symptomer på sygdom og har det godt.

Mens journalister, fotografer og redaktionel ledelse bliver testet, bliver avisen produceret fra hjemmekontorerne. Det har redaktionen prøvet før under nedlukningen i foråret, og omlægningen skulle gerne forløbe uden at hverken reportere eller læsere mister overblikket.

Det første testresultat indløb allerede søndag aften. Chefredaktøren, der skriver disse linjer, blev i Københavns Lufthavn testet negativ, hvorpå han kunne flyve til Bornholm.