De vil forsøde juletiden for udsatte børn og unge

De vil forsøde juletiden for udsatte børn og unge
Lotte Hjorth hænger et af de grønne julegaveønskekort på træet. Dem er der mange af fra udsatte børn og unge på Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 23. NOV 2020 • 09:52
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
23. NOV 2020 • 09:52
HØJTID

Godnat Alfons Åberg, Totte-bøger, duplo, lego, puslespil...

Ønskerne er mange op til jul, og har man lyst til at give en gave til et bornholmsk barn, som måske ikke får så mange i forvejen, så er muligheden der i form af Hasle-Rønne Rotaryklubs julegaveønsketræ i Snellemark Centret i Rønne.

Træet blev lørdag eftermiddag båret op ad rulletrappen, placeret på første sal og flot pyntet af medlemmer af rotaryklubben. Den sædvanlige julepynt er suppleret med grønne julegaveønskekort fra bornholmske børn og unge med en relation til Det Gule Team.

Regionskommunens gule team har fokus på udsatte børn og på her at gøre en forebyggende indsats. Rotaryklubben mener, at denne gruppe børn og unge kan have brug for opmærksomhed og betænksomhed i tiden op til jul. Derfor opstiller man for andet år et julegaveønsketræ. Flere andre rotaryklubber i landet gør det samme. Sidste år havde træet en noget mere ydmyg plads i centret, så i år håber man, at den mere centrale placering vil betyde, at flere bornholmere kommer i gavehumør.


Man er anonym

På ønskekortet fra barnet eller den unge er der ud over selve ønsket også skrevet, hvad ønsket cirka koster og hvor de mener, gaven kan købes.

Hvert ønskekort har en unik kode, der står for barnets eller den unges navn, og som kun Det Gule Team kan afkode. Barnet eller den unge er derfor anonym i forhold til gavegiveren, ligesom giveren er anonym i forhold til modtageren af gaven.

Er der et ønske, man gerne vil opfylde, tager man kortet af træet og tager det med sig. Når man har anskaffet gaven og fået den pakket ind, skal man huske at sætte ønskekortet fra juletræet fast uden på pakken. Pakken afleverer man i Loppeteket, der ligger på første sal i Snellemark Centret lige ved siden af julegaveønsketræet.

Gaven skal afleveres i Loppeteket senest den 20. december.