Torvegruppen i Østermarie Borgerforening stod for lørdagens julepyntning af byen. Foto: Jens-Erik Larsen

Torvegruppen pynter op til jul

HØJTID

– Vi skulle have gjort det i går, da det var solskin…

Sagde Østermarie Borgerforenings formand, Mark Palmqvist, da torvegruppen i Østermarie lørdag formiddag havde samlet en lille skare af byens ildsjæle sammen for at pynte byen op til jul. Den hårde blæst ruskede godt i juletræer, nissemænd og diverse pynt, som skulle op på torvet og forskellige steder i byen, ved byportene og i parken.

Som om det ikke var nok med udfordringerne fra vejrguderne, havde kommunen ganske uforvarende også kommet til at at agere drillenisser dagen før. Torvegruppen havde nemlig forberedt sig ved at sætte strips op i træerne på torvet, så det var nemt at sætte julepynten fast. Men ak, så kom kommunens folk for at beskære træerne. Ned røg de nederste grene og med dem stripsene…

Så Elna Carlsen fra torvegruppen måtte ind i brugsen for at hente en stige, så man kunne nå op til de tilbageværende grene højere oppe i træerne for at hænge pynten op.

Nisser og julepynt blev sat godt fast, så de kan klare både regn og rusk i den kommende tid. Foto: Jens-Erik Larsen

Juletræet tændes

Det bliver endnu mere jul i Østermarie i den kommende weekend, hvor brugsen søndag klokken 16 tænder det store ståljuletræ. Samtidig bliver belysningen på brugsen tændt. Den kombination har tidligere år fået ros for måske at være Bornholms flotteste julebelysning.

Men ellers bliver juleaktiviteterne også i Østermarie noget amputerede. Juletræstændingen bliver uden den sædvanlige festivitas, og julemanden kommer heller ikke. Han er også coronaramt, konstaterer Trine Carlsen, næstformand for Østermarie Borgerforening. Julemarkedet er også aflyst.

Det er godt at have maskinparken i orden, når byen skal pyntes op til jul. Foto: Jens-Erik Larsen