Bornholms største indkøbscenter har opgraderet julebelysningen markant. Foto: Berit Hvassum

Snellemark Centret har investeret 100.000 kroner i juleudsmykning

Snellemark Centret er ikke Magasin du Nord, og parkeringspladsen ud til Nordre Kystvej bliver aldrig Kongens Nytorv. De unægtelige forskelle mellem de to steder er dog blevet udjævnet denne vinter, hvor Bornholms største indkøbscenter har opgraderet julebelysningen markant og halet lidt ind på landets førende stormagasiner, varehuse og shoppingcentre ud i denne vinterdisciplin.

HANDEL

Snellemark Centret er ikke Magasin du Nord, og parkeringspladsen ud til Nordre Kystvej bliver aldrig Kongens Nytorv. De unægtelige forskelle mellem de to steder er dog blevet udjævnet denne vinter, hvor Bornholms største indkøbscenter har opgraderet julebelysningen markant og halet lidt ind på landets førende stormagasiner, varehuse og shoppingcentre ud i denne vinterdisciplin.

Centerformand Susanne Sørensen, indehaver af tøjbutikken Snoir, viser med tydelig tilfredshed årets nyheder frem for Bornholms Tidende.

– Vi synes, at det skal være lidt specielt. At det skal være et sted, hvor folk kan køre hen om aftenen for at nyde julepynten, fortæller hun.

Facaden ved hovedindgangen træder indbydende frem med det nye julelys. Hundredvis af lysdioder er snoet rundt om de to søjler, der flankerer dørkarrusellen ind til centret, og et kegleformet juletræ af lys står lige over indgangen og skaber en behagelig symmetri. Ved bagindgangen står et andet juletræ på jorden, og i en frise øverst på muren glimter korte, dinglende lyskæder.

– Det lys, der var sidste år, var en ganske enkel lyskæde svarende til, hvad der var økonomi til, siger Susanne Sørensen om udsmykningen ved indgangen fra Grønnegade.

Pengene til juleudsmykning kommer til dels fra butikkerne, der har betalt ind til centerforeningen, og dels fra selskabet Bornholminvest, der ejer Snellemark Centret. Foto: Berit Hvassum

En langtidsinvestering

Centret har hyret et selskab med speciale i udsmykning af storcentre til at forskønne bygningen. Primært er det lysene udenfor på facaderne og ved indgangene, hvis kvalitet er hævet med et par niveauer i år, men også indendørs bliver der gjort ekstra ud af juleudsmykningen og belysningen. Omkring 100.000 kroner er der blevet skudt i juleinvesteringerne.

– Det er jo en investering for mange år. Vi skal bruge lysene igen og igen, siger Susanne Sørensen.

Pengene kommer til dels fra butikkerne, der har betalt ind til centerforeningen, og dels fra selskabet Bornholminvest, der ejer Snellemark Centret. Desuden har Rønne Handelsstandsforening betalt det ene juletræ. Handelsstandsforeningen skruede sidste år op for julepyntningen og lysene i bymidten, og formand Jan Bidstrup nævnte dengang her i avisen, at næste skridt måtte blive at forbedre udsmykningen ned ad Snellemark, hvor der ligger flere butikker, og i centret for enden af gaden.

Centerformand Susanne Sørensen kommer selv ind på, at vinterens lys på Store Torv har inspireret Snellemark Centret.

– Vi synes, at det på torvet, som Rønne Handelsstandsforening har lavet, er helt vildt flot. Og vi ville også gerne med på vognen, siger hun.

I år giver det ekstra god mening at gøre noget særligt ud af juleudsmykningen. Butikscentrets sædvanlige arrangementer i december kan ikke gennemføres på grund af corona-begrænsninger, og derfor bliver julemanden heller ikke udstationeret i butikscentret i år.

– Du kan ikke engang have en slikskål stående, konstaterer Susanne Sørensen.

Foto: Berit Hvassum

Rensdyr

De har fået appetit på mere juleudsmykning i centerforeningen. Fra et inspirationskatalog har centerforeningen udvalgt et stort rensdyr, som snart ankommer til Rønne, og næste år er der planer om mere lys på fortovsrækkerne ved parkeringspladsen, beretter centerformanden, mens vi står ude foran hovedindgangen.

Efter en rundtur ude og inde, hvor vi får lagt vejen forbi nissehytten ved caféen på første sal, der i år udvidet med en iglo og flere mekaniske nisser, slutter vi af på Susanne Sørensens kontor i hendes forretnings baglokale. Ved at pege op mod et tarveligt lille ovenlysvindue – den eneste naturlige lyskilde i sNoir – illustrerer hun en personlig grund til at fylde sin hverdag med mere lys.

– Når man arbejder i butik, er der mørkt altid om vinteren.