Butiksindehaver: 'Regeringens råd om at handle på nettet er skræmmende'

Butiksindehaver: 'Regeringens råd om at handle på nettet er skræmmende'
I tøjbutikken Snoirs tilfælde betød corona-restriktionerne, at indehaverne Susanne Sørensen og Anja Hjorth Pedersen måtte holde lukket i 50 dage. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 21. NOV 2020 • 10:02
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
21. NOV 2020 • 10:02
HANDEL

Det bliver hurtigt en kliché at skrive, at 2020 har været ”et år som ingen andre”. I tøjbutikken Snoirs tilfælde betød corona-restriktionerne, at indehaverne Susanne Sørensen og Anja Hjorth Pedersen måtte holde lukket i 50 dage, fordi de sælger kvindetøj i et butikscenter. Efter Snellemark Centrets genåbning i maj vendte kunderne tilbage, og sommeren og efteråret med de mange danske feriegæster har været uden sidestykke – og uden de stille perioder, der plejer at indfinde sig i september.

Først nu i november, mens kunderne venter på Black Friday og startskuddet på julehandlen, er der kommet ro på, fortæller indehaverne. At mundbind eller visir er blevet obligatorisk i butikkerne, har haft en vis effekt.

– Vi kunne godt mærke det mundbindskravet, siger Susanne Sørensen, der i øvrigt mener, at mundbind til tider bliver en sovepude, som gør, at folk glemmer at holde afstand.

I butikken følger indehaverne med i de daglige smittetal. Mens Bornholms Tidende er på besøg, tikker dagens opdatering ind: otte nye bekræftede bornholmere med covid-19.

Hvilke forventninger har I til julehandlen i lyset af corona?

– Jeg har en forhåbning om, at bornholmerne støtter op om julehandlen. Vi håber og tror på, at folk handler lokalt, siger Susanne Sørensen.

Hun har forståelse for, at folk vælger at købe ting andre steder i landet eller på nettet, hvis de lokale butikkers sortiment ikke slår til. Men det huer hende ikke, hvis corona-epidemien bliver brugt som et argument for at købe flere julegaver online, sådan som hun føler regeringen har gjort.

– Du må gerne skrive tydeligt og klart, at det er skræmmende, at regeringen opfordrer folk til at handle på nettet, siger Susanne Sørensen.

Blandt andre statsminister Mette Frederiksen har på pressemøder nævnt varekøb på nettet som en god idé til, hvordan man kan begrænse smittespredning. Susanne Sørensens utilfredshed med tonerne fra regeringen skyldes ikke, at hun ikke selv har en webshop. Under storcentrenes nedlukning måtte sNoir gå over til nethandel, og de lokale kunder var dengang loyale, selv om de ikke kunne komme ned i butikken.

– Da vi lukkede ned i marts, var det bornholmerne, der støttede vores webshop, og så var det Anja og mig, der kørte ud med varerne, fortæller Susanne Sørensen.