Niels Ole Madsen er lykkelig for at være i live og glad for, at Viking Fodbold har fået en hjertestarter. Foto: Jacob Jepsen

Overlevede hjertestop: Jeg skulle have spillet lotto den dag

– Jeg har været utroligt heldig. Jeg skulle nok have spillet lotto den dag...

65-årige Niels Ole Madsen taler om fredag den 21. august, da han blev ramt af et hjertestop på multibanen ved Viking Fodbolds klubhus på Rønne Stadion Nord. Han er med på 60+-holdet, og spillerne var lige gået til pause, da han faldt om.

– Det var en helvedes varm dag, og vi gik ind i skyggen. Resten har jeg fået fortalt, men selv husker jeg intet om det, siger Niels-Ole Madsen.

SUNDHED

– Jeg har været utroligt heldig. Jeg skulle nok have spillet lotto den dag…

65-årige Niels Ole Madsen taler om fredag den 21. august, da han blev ramt af et hjertestop på multibanen ved Viking Fodbolds klubhus på Rønne Stadion Nord. Han er med på 60+-holdet, og spillerne var lige gået til pause, da han faldt om.

– Det var en helvedes varm dag, og vi gik ind i skyggen. Resten har jeg fået fortalt, men selv husker jeg intet om det, siger Niels-Ole Madsen.

Holdkammeraten Jan-Ole Pedersen tager over:

– Niels Ole faldt om. Han lå først og rallede, og derefter lå han helt stille. Vi ringede 112 og gik i gang med at give ham hjertemassage, nogle dirigerede, hvordan det skulle gøres, andre løb af sted for at finde en hjertestarter. Det står uklart for mig hvem, der gjorde hvad, men det var en holdindsats.

Det viste sig svært at finde en hjertestarter, for i de omkringliggende haller befinder de sig indendørs og er kun tilgængelige i åbningstiden, beklager man i Viking Fodbold. Men så fik man fat i Preben Holm fra Viking Atletik og Morten Blem fra DBU Bornholm. Sidstnævnte cyklede af sted for at hente hjertestarteren, der sidder udvendigt på Viking Atletiks fitnessbygning på stadion. Man nåede lige at få tilkoblet og brugt hjertestarteren, inden ambulancen kom, og ambulanceredderne tog over.

Udskrevet efter en uge

Niels Ole Madsen blev genoplivet og siden overført til Rigshospitalet. Han blev udskrevet efter en uges indlæggelse efter at have fået indopereret en icd-enhed, som er en avanceret pacemaker.

Niels Ole Madsen og holdkammeraterne har stor ros til de effektive ambulancereddere og den videre behandling på hospitalet. Niels Ole Madsen er også taknemmelig for holdkammeraternes indsats:

– Jeg var helt blåsort på brystet i et stykke tid efter…

60+-holdet mødes hver fredag og spiller på Vikings multibane. – Vi er mellem otte og 14. Når der er spisning bagefter, er vi 14, siger Jan-Ole Pedersen. Foto: Jacob Jepsen

– Lægerne sagde, at jeg kunne genoptage mit liv som normalt. Men der skulle noget overvindelse til, før jeg tog op i Viking igen. Der gik nok en måneds tid eller halvanden, men jeg spillede ikke med de første par gange. Jeg sætter mig heller ikke på det sted, hvor jeg faldt om, siger Niels Ole Madsen.

– Jeg går til træning to gange om ugen, jeg cykler hver dag og spiller fodbold heroppe om fredagen.

– Men han er ikke blevet bedre til fodbold, lyder det drillende fra Jan-Ole Pedersen.

Hjertestarter

60+-holdet spiller normalt året rundt, men holder i øjeblikket den anbefalede coronapause. Denne fredag er spillerne mødt ved klubhuset for at markere, at Viking Fodbold har fået en hjertestarter – og den sidder vel at mærke tilgængeligt udvendigt ved siden af indgangen til klubhuset.

– Det vil vi gerne have, at alle, der kommer heroppe på stadionområdet, får at vide, siger Jan-Ole Pedersen.

– Og så er vi lykkelige for, at Espersen A/S har været så venlige at være sponsor for vores hjertestarter, tilføjer Niels Ole Madsen.