Midlertidige begrænsninger i besøg på plejecentre

Midlertidige begrænsninger i besøg på plejecentre
Plejecenter Snorrebakken. Foto: Berit Hvassum
| 20. NOV 2020 • 13:37
Af:
holger-larsen

20. NOV 2020 • 13:37
ÆLDRE

Med virkning fra i dag fredag er der lagt begrænsninger på besøg på Bornholms plejecentre og rehabiliteringscentret Sønderbo i Rønne. Det sker efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og skal beskytte ældre, sårbare borgere mod smitte.

Tiltaget kommer for at mindske smitterisikoen, da der lige nu er et højt antal smittede med corona (COVID-19) på Bornholm. Det oplyser Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse.

Det vil fortsat være muligt for én pårørende at mødes med sin kære i dennes bolig. Denne gang vil der også være mulighed for at beboere kan mødes med yderligere to af sine pårørende i et besøgsrum, som plejecentrene har indrettet.

Beboere og pårørende er ved at blive orienteret direkte om de nye begrænsninger, som har virkning fra fredag. I løbet af weekenden får plejecentrene tilrettet de nye regler endeligt, så de er helt klar mandag morgen.

Besøgsrestriktionen vil ikke gælde borgere, der skal til genoptræning og andre fagpersoner, rengøringspersonale og teknisk ansatte, der udfører opgaver på plejecentrene.

Påbuddet gælder indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver besøgsrestriktionerne, slutter pressemeddelelsen.