Mikael Juul Hammarlund spiller med kvartetten Memories Of You. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Fyld din musikalske oplevelseskurv med forskellige godter

KULTUR

I den kommende weekend kan man fylde sin musikalske oplevelseskurv med meget forskellige godter, som spænder fra jazz over pop og til klassik. Lørdag eftermiddag er det den bornholmsk/københavnske jazzquintet Memories Of You, som spiller rigtig god gammeldags melodisk swing og jazz af ikonerne Benny Goodman, Stan Getz og Duke Ellington. Det gør de fem musiker Jan Fahrenkrug (trommer), Benny Roger Alenius (bas), Olav Harsløf (klarinet), Mikael Juul Hammarlund (klaver) og Jens West (guitar) på Svanekegården klokken 15.30. Memories Of You plejer at sprede hygge og godt humør, når de dykker ned i musikken og lader den virke imellem dem. Indbyrdes glæde ved at lave musik sammen kombineret med mange års erfaring giver en god vekselvirkning, når det gælder om at lade publikum deltage i sin egen passion. Det har Mmories Of You bevist ved tidligere koncerter, hvor musikerne høstede stor anerkendelse.

Bornholmsk på fransk

Der er flere bornholmere, som er involveret i weekendens musikalske tilbud. Lørdag aften vender bornholmske Una Skott hjem til fødeøen for at drage publikum ind i sit markante pop-univers. Télé Rouge med Una Skott (vokal, guitar) i spidsen samt Christian Peter Sekjær (bas) og Anders Mortensen (tangenter) på fløjen leverer popmusik med fine melodier, som har et positivt sind og et rigtig godt fundament. Musikken er gennemtænkt og gennemkomponeret og repræsenterer et flot stykke håndværk i en branche, som ellers tenderer til den lette side.

Télé Rouges verden foregår helt og aldeles på fransk, hvilket hører så absolut til sjældenhederne i Danmark. Men heldigvis kan man være sikker på, at Una Skott vil give en kort introduktion til sangene, således at man kan følge med og ved, hvad der synges om.

Allerede i dag morgendagens stjerner

Bornholms Musikforening afslutter på søndag årets koncertsæson med endnu en lækkerbisken. Efter nogle fantastiske koncertoplevelser med blandt andet Holmens Vokalensemble kan publikum på søndag klokken 15.30 høre det unge Duo Diathéseis, som består af Christine Bernsted (violin) og Ramez Mhaanna (klaver). De to unge stortalenter spiller i Aa Kirke violinsonater af Debussy, Mozart og Schubert.

Det var Léonie Sonnings talentpris, som i 2019 førte de to unge musikere sammen. Siden har de spillet flere koncerter sammen og har begejstret deres publikum. De studerer begge to ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i solistklassen og kan dermed godt betegnes som morgendagens stjerner, bare med den lille krølle at de faktisk allerede i dag udfylder deres fremtidige stjernerolle. Det bliver spændende at følge de to stortalenter ind i deres musikalske fremtid.

 

 

Musikkalender

Fredag 20. november klokken 20:

Anja Nissen (vokal), Dennis Flacheberg (guitar). Pop i Raschs Pakhuz, St. Torv 6, Rønne. Dørene åbnes en time før. Læs mere på www.musikhuzet.dk. Entré.

Lørdag 21. november

Klokken 15.30:

Memories of You – Benny Goodman Swing, Stan Getz Latin Jazz og Duke Ellington Classics mm.. Entré. Svanekegaarden, Skippergade 2-8, 3740 Svaneke. Entré.

Klokken 20:

Télé Rouge. Pop i Raschs Pakhuz St. Torv 6, Rønne. Dørene åbnes en time før. Læs mere på www.musikhuzet.dk. Entré.

Søndag 22. november klokkn 15:

Dexterity – Hyldest til en jazzlegende. Musik af Dexter Gordon. Jazz i Raschs Pakhuz St. Torv 6, Rønne. Dørene åbnes en time før. Læs mere på www.musikhuzet.dk. Entré.

Klokken 15.30:

Koncert i Aa Kirke med Duo Diathéseis – Christine Bernsted (violin) og Ramez Mhaanna (klaver) spiller violinsonater af Debussy, Mozart og Schubert. Arr. Bornholms Musikforening. Entré.