11 af PL Betons medarbejdere har corona: Nu indføres test hver syvende dag

11 af PL Betons medarbejdere har corona: Nu indføres test hver syvende dag
I alt er der cirka 120 medarbejdere her på PL Beton. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 19. NOV 2020 • 13:51
Af:
torben-oestergaard-moeller
| ABONNENT
19. NOV 2020 • 13:51
CORONA

Torsdag kunne PL Beton i Muleby konstatere, at 11 af virksomhedens medarbejdere nu er registreret positive for covid-19.

Direktør John Holm reagerede resolut, idet de smittede naturligvis blev hjemsendt, men ydermere blev samtlige medarbejdere, man vurderede havde været tæt på de smittede, også hjemsendt, hvilket vil sige, at cirka 80 procent af medarbejderne nu er i karantæne.

 
Vi beder de folk,
vi har sendt hjem,
om at blive testet
i weekenden

 

Situationen har udviklet sig siden virksomheden, som fremstiller betonelementer til store byggeriet, lørdag fik besked besked om, at to medarbejdere var testet positive for covid-19. Efterfølgende blev de medarbejdere, som de to havde arbejdet tæt sammen med, testet, og her blev yderligere en medarbejder fundet positiv. Tirsdag kom yderligere to medarbejdere på listen, hvorefter i alt 22 medarbejdere blev hjemsendt til karantæne, indtil de havde fået svar på deres test.

– Vi fik også den mobile testenhed ud til os, og vi fik testet 70-80 medarbejdere ud af de 120 medarbejdere, vi i alt er, siger John Holm.

– Vi har nu fået svar på de test, og de viser, at yderligere seks er corona-smittet, så vi har altså 11 af vores medarbejdere, der har testet positivt. Vi har brugt formiddagen torsdag på at finde ud af, hvem der har været i tæt kontakt til de smittede, og det er resulteret i, at vi har sendt omkring 80 procent af vores medarbejdere hjem. Vi er omkring 20 tilbage i produktionen og en halv snes stykker i vores projekteringsafdeling.

– Vi beder de folk, vi har sendt hjem, om at blive testet i weekenden, for der skal gå fire dage, inden de gør det. Vi afventer deres test, og ingen kommer tilbage, før de har et svar om, at de ikke er smittet med covid-19, siger John Holm.

Screeninger

De 20 medarbejdere, der er tilbage i produktionen, er folk, som ikke har været i umiddelbar smittefare.

– Sådan er vores situation lige nu, men vi har også aftalt med Testcenter Bornholm, at vi laver en screening af vores medarbejder hver syvende dag, siger John Holm.

– Det vil sige, at fra næste uge her hos os bliver alle medarbejdere tjekket hver syvende dag, og det skal vi gøre frem til, at vi har to på hinanden følgende screeninger, hvor der ikke er nogen, der er positive. Indtil det sker, skal vi blive ved med at screene og sortere folk fra, hvis de tester positivt.

Direktøren regner med, at testcentret vil komme forbi PL Beton hver tirsdag.

– Men det kommer selvfølgelig an på testcentrets travlhed, om de fortsætter med at komme hos os på den ugedag, siger han.

Virksomheden vil med de medarbejdere, den nu engang har til rådighed, producere de mest presserende opgaver, oplyser direktøren.

– Og så håber vi på, at vi kan starte op med nogle flere medarbejdere i begyndelsen af næste uge, siger han.