Trine Køhlert i cafeen, som er blev udvidet nede i enden og har fået to ekstra vinduer ud mod Gartnervangen. Foto: Jacob Jepsen

Torvehallen har udvidet cafeen og åbnet yderligere til Gartnervangen

Hvis Trine Køhlert havde hængt sin idé til modning i den ende af lokalet, som hun overvejede at udvide sin café med i Torvehal Bornholm, havde det givet god mening.

Der var nemlig tidligere et såkaldt modningsrum – dog til Hallegårds skinker – men nu har forpagteren af torvehallen siden 2018 sammen med gemalen, Brian, realiseret ideen ved at fjerne en glasvæg og udvide selve cafelokalet, så her er flads til flere gæster, som har trang til at nyde en kop kaffe eller en frokost.

ERHVERV

Hvis Trine Køhlert havde hængt sin idé til modning i den ende af lokalet, som hun overvejede at udvide sin café med i Torvehal Bornholm, havde det givet god mening.

Der var nemlig tidligere et såkaldt modningsrum – dog til Hallegårds skinker – men nu har forpagteren af torvehallen siden 2018 sammen med gemalen, Brian, realiseret ideen ved at fjerne en glasvæg og udvide selve cafelokalet, så her er flads til flere gæster, som har trang til at nyde en kop kaffe eller en frokost.

Lokalet er også blevet udstyret med yderligere to store vinduer, så der nu er fire, som alle har en disk, man kan sidde ved, og to barstole. Der kan man sidde med ryggen til cafeen og studere livet ude i Gartnervangen.

Rummet til skinkerne har stået tomt længe, men nu finder det altså anvendelse sammen med cafeens øvrige kvadratmeter. De opstod, da Trine Køhlert oprindeligt åbnede cafeen og havde to store vinduer ud mod Gartnervangen, hvilket altså nu er blevet til fire efter en stædig indsats med hammer og mejsel.

– Vi bankede to nye huller, klingklang, igennem muren ud til gaden, siger hun.

– Det er vel at mærke sådan nogle vægge, hvor der var alt fra asfalt over hønsenet og til flamenco i. Og du kan jo se tykkelsen på dem! Tidligere var her kølerum, da det var et slagteri, så her var helt mørkelagt. Men vi vidste, at der sad nogle rammer inde i væggen helt tilbage fra før, her var kølerum, da der var en slags net i rammerne til udluftning af slagteriet. De rammer har vi haft ude, restaureret dem og så sat dem tilbage med glas i.

Ryggen til

– Vi tænker, at i disse tider, hvor folk for eksempel arbejder meget hjemme, at de måske har lyst til at komme lidt ud og sidde et andet sted med deres computer. Det har de for eksempel mulighed for, hvis de sætter sig op til et af vinduerne, hvor de kan vende ryggen til resten af cafeen og til gengæld nyde lysindfaldet og Gartnervangens pulserende liv. Her sker faktisk meget, siger forpagteren.

Siden rummet er blevet udvidet, har hun også afviklet et par koncerter i lokalet, som er det eneste i torvehallen, der kan varmes op.

Koncerterne er – naturligvis – blevet lavet med skyldig hensyntagen til coronaregler.

– Vi må i det hele taget tage hensyn, siger hun.

– Vi kan have 50 til koncerterne, hvor folk sidder i samme retning, men ellers har vi nu, hvor vi har udvidet, 38 “coronasiddepladser”, hvor der er god plads til at holde afstand bordene imellem. Når vi på et tidspunkt ikke behøver at holde afstand, vil vi kunne have en del flere gæster ad gangen.