Skole er på jagt efter ny leder

Skole er på jagt efter ny leder
Jørgen Kjøller Petersen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 18. NOV 2020 • 12:43
Julia Aka Wille
Journalist

18. NOV 2020 • 12:43
SKOLE

Den kristne friskole Davidskolen i Aakirkeby søger ny skoleleder fra 1. januar 2021. Tidligere skoleleder Lene Due Madsen gik af posten i sommer, og viceskoleleder Jørgen Kjøller Petersen har derfor fungeret som konstitueret skoleleder for Davidskolen. Han kan fortælle, at det har været en overvældende, men lærerig oplevelse at overtage arbejdet som skoleleder.

– Jeg er blevet kastet ud i masse situationer for første gang. Der har været mange nye ting, jeg har skullet forholde mig til. Det har både været spændende, men også overvældende, da jeg har haft dobbelt så mange opgaver som både skoleleder og viceskoleleder, fortæller Jørgen Kjøller Petersen.

– Men jeg har selvfølgelig fået hjælp fra vores souchef og andre kollegaer.

Søger ikke stillingen

Jørgen Kjøller Petersen blev i 2018 ansat som viceskoleleder på Davidskolen. Og den stilling forventer han at indtage igen, når friskolen har fundet og ansat en ny skoleleder.

– Jeg har ikke tænkt mig at søge stillingen som skoleleder. Da vores tidligere skoleleder forlod stillingen i sommer, igangsatte vi en proces for at finde en ny, og når det sker, vil jeg gå tilbage til stillingen som viceskoleleder, fortæller Jørgen Kjøller Petersen.

Den konstituerede skoleleder er dog usikker på, om det bliver muligt at finde ny skoleleder inden året er omme.

– Om det bliver muligt at ansætte en ny til januar, kommer an på ansøgerne, siger han.

Davidskolen er en kristen friskole, der har eksisteret siden 1974. Skolen har i dag et elevtal på 200. Lene Due Madsen var skoleleder på Davidskolen i fem år. Hun havde tidligere arbejdet som viceskoleleder på friskolen.