Foto: Jacob Jepsen

Skærpede regler: Flere medarbejdertest og lukkede omklædningsrum

CORONA

I en pressemeddelelse udsendt af kommunaldirektør Johannes Nilsson tirsdag aften oplyste regionkommunen, at den iværksætter en stribe ny tiltag for at bremse smittespredningen af covid-19. Det sker i lyset af, at der inden for de seneste syv dage er bekræftet 49 tilfælde på Bornholm.

Kommunaldirektøren hæfter sig ved, at virussen i denne omgang ikke er kommet ind på plejecentre og andre institutioner med særligt udsatte personer.

“Smitten har fortsat ikke ramt tilbud til sårbare borgere, men er koncentreret omkring enkelte arbejdspladser samt børnefamilier, hvor vi har set egentlige udbrud på friskoler samt enkelte tilfælde på folkeskoler,” skriver Johannes Nilsson.

Et af kommunens modtræk er, atkommunale medarbejdere på sundheds-, ældre- og socialområdet fremover skal coronatestes hver anden uge i stedet for hver sjette uge. Denne opfordring følger af anbefalingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed og trådte i kraft i går.

Et af kommunens hovedformål med de nye restriktioner, der indeholder opfordringer til foreninger og skoler om at nedsætte interaktionen mellem mennesker, er at undgå, at der ligesom i foråret indføres besøgsrestriktioner på plejecentre, bosteder for handicappede og andre institutioner med sårbare borgere.

“Situationen er alvorlig, og vi kan ikke indskærpe den generelle appel nok, om at følge de nationale anvisninger, tage situationen alvorligt og sørge for at begrænse interaktion mellem mennesker mest muligt med afstand, afspritning, mundbind og lignende”, skriver Johannes Nilsson.

 

 

Her er listen over Bornholms Regionskommunes nye tiltag og anbefalinger

• Systematisk test hver anden uge af kommunale medarbejdere på sundheds-, ældre- og socialområdet

• Bad og omklædning i kommunale haller ophører, og de selvejende haller opfordres til at gøre lige så

• Alle foreninger opfordres til at begrænse interaktionen mest muligt, herunder at overveje fx at sætte aktiviteter på pause i et par uger

• Rengøringsniveauet i kommunale dagtilbud og på skoler øges til niveauet fra foråret

• Ved besøg på plejecentre og andre tilbud med sårbare borgere indskærpes afspritning og anvendelse af værnemidler (for eksempel masker), og antallet af personer på tilbuddene i øvrigt reduceres mest muligt

• Besøgende på plejecentre og andre tilbud med sårbare borgere opfordres til kun at komme, hvis de ikke i tvivl, om hvorvidt de er raske

• Folkeskolerne begrænser interaktionen mellem elever mest muligt under hensyntagen til de nationale bekendtgørelser om at opretholde undervisningen

• Friskolerne opfordres til ligeledes at begrænse interaktion blandt eleverne mest muligt

• Alle – særligt administrativt ansatte – i kommunen skal begrænse fysisk mødeaktivitet og fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen til det absolut nødvendige