– De kom i hobetal hele sommeren, siger Trine Køhlert. Foto: Jacob Jepsen

Sæsonen tegnede sort – men endte i rekord

Da Danmark i foråret blev lukket ned, så det umiddelbart sort ud for Torvehal Bornholm, som er i sin femte sæson siden åbningen.

Men der kom hurtigt en sprække i mørket, hvorefter sommeren skulle vise sig – også økonomisk – at blive overvældende lys.

ERHVERV

Da Danmark i foråret blev lukket ned, så det umiddelbart sort ud for Torvehal Bornholm, som er i sin femte sæson siden åbningen.

Men der kom hurtigt en sprække i mørket, hvorefter sommeren skulle vise sig – også økonomisk – at blive overvældende lys.

– Vi begyndte at kunne se på de forskellige bookingtal, Destination Bornholm udsendte til os erhvervsdrivende, at der både kom mange bookinger på færgerne og i forhold til overnatninger. Så selv om jeg da frygtede, at her ikke kom nogen sommerturister, så begyndte jeg at tænke, det nok skulle gå. Og det slog ikke fejl, for ugen før sommerferien begyndte folk at vælte ind, siger Trine Køhlert, som er forpagter af torvehallen.

– Og det fortsatte med at vælte ind, de kom i hobetal hele sommeren og indtil tre uger efter sommerferien. Så havde vi lige et lille dyk, men så begyndte der at komme en anden slags turister, og de var her egentlig til og med efterårsferien. Nu er den så dykket lidt igen, men jeg kan mærke, at allerede i denne uge begynder folk at vende tilbage. Og der flere, der spørger til vores åbningstider og så videre.

Alt i alt havde I vel trods den svære start en fantastisk sæson?

– Ja, det var en fantastisk sæson! Det eksploderede fuldstændig med folk herinde, og de var også villige til at bruge penge, siger Trine Køhlert.

– Mange af de første gæster, her kom, havde fået penge tilbage fra rejser, som ikke kunne blive til noget alligevel. De var jo simpelthen blevet millionærer, følte de, så vi oplevede, hvordan vi på bare en enkelt dag kunne have samme omsætning som i løbet af 14 dage året før. Altså, vi mistede godt nok vores cateringdel, alt det med at sende mad ud af huset og holde selskaber, så det har handlet om ren cafédrift og vores omsætning på diverse varer, som har båret det hele igennem.

Flere lokale

Jeg har hørt, I også har fået lidt bedre fat i de lokale?

– Ja, meget! Det har været det gode ved den her sommer, at vi har været det sted, man har kunne tage hen, drikke kaffe, spise frokost og måske høre musik ude i gården. De lokale, som bor på Bornholm, har jo også måttet aflyse nogle af deres rejser, så der har været et behov for at se og opleve noget andet, og så er mange taget herud til os – måske for første gang, siger Trine Køhlert.

– Derfor har vi oplevet flere, der kommer i huset, og som også bruger det til at vise tilrejsende, hvilken fantastisk ø Bornholm er. Jeg bliver også stadig overrasket over øens ihærdige iværksættere og dygtige etablerede producenter. Deres ideer er talrige og nye produkter finder ugentligt vej til torvehallen.