Ja tak til et levende hav omkring Bornholm

Ja tak til et levende hav omkring Bornholm
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 18. NOV 2020 • 06:18
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
18. NOV 2020 • 06:18
LÆSERBREV

Niels Dahlgaard fra Bornholms Havbrug inviterer i Bornholms Tidende den 6. november Danmarks Naturfredningsforening Bornholm til samarbejde om at tage vare på vores hav- og vandmiljø.

DN Bornholm vil altid gerne indgå i dialog og samarbejde om et bedre hav- og vandmiljø.

Som vi skrev i Bornholms Tidende den 29. oktober mener vi dog ikke, at havbrug omkring Bornholm hjælper til dette. Når havet omkring Bornholm er i så dårlig økologisk tilstand, synes vi ikke, at der er økologisk råderum til fiskeopdræt i havet med åbne bure. Og forureningen af havet fra havbrug bliver ikke mindre af ”kompenserende” foranstaltninger på land som udtagning af lavbundsjorde fra landbrug.

Vi mener, at vejen frem for et bedre hav- og vandmiljø er at genskabe levevilkårene i havet, så de naturlige fiskebestande trives. Med et levende hav vil der også være basis for et fiskeri, og de arbejdspladser det giver.

Og, ja, fiskeopdræt giver også arbejdspladser. Her sker for tiden en teknologisk udvikling, så opdræt kan ske på land med fuld rensning af spildevandet og andre miljøfordele. Det vil vi gerne snakke med Bornholms Havbrug om.

Anna Sofie Poulsen og Christian Prip

Danmarks Naturfredningsforening på Bornholm

Vystebyvej 4, Rutsker