Der bliver ingen risengrød på Store Torv i Rønne i år. Men de risengrødssultne bliver ikke snydt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Alternativ til arrangement på Store Torv: Drive-in risengrød på sydhavnen

JUL

Risengrøden er reddet.

Coronarestriktioner sætter ganske vist en stopper for servering af risengrød, når juletræet tændes på Store Torv i Rønne torsdag den 26. november. Men arrangørerne har tænkt alternativt og kan præsentere en ny plan:

Drive-in risengrød på Rønnes sydhavn.

– Nu bliver det sådan, at juletræet på torvet tændes uden den store festivitas i løbet af dagen den 26. november, og så inviterer på gratis risengrød på sydhavnen fra klokken 16, siger Lone Møller-Hansen, præst i Baptistkirken og julemedarrangør.

– Vi planlægger, at folk kommer kørende i bil eller til nød på cykel. Vi vil helst ikke have, at folk kommer gående, for så overtræder vi meget nemt forsamlingsloftet. Det første man møder på Munch Petersens Vej er folk, der deler godteposer ud til børnene, og en quiz, som man kan muntre sig med, mens man kører i kø rundt for at komme over til risengrødsuddelingen på parkeringspladsen ved Galløkken. Her vil grøden blive uddelt fra tre borde.

Arrangørerne vil også sørge for livejulemusik, som vil kunne høres via Facebook, oplyser Lone Møller- Hansen.

Arrangørerne har udarbejdet dette kort, der viser, hvordan man leder trafikken ned til sydhavnen og udleveringen af risengrød.

1.000 portioner

– Vi har 1.000 portioner risengrød og 500 godteposer, så man kan bare komme an. Risengrøden uddeles fra klokken 16, og indtil der ikke er mere.

– Det kan godt være, at nogen afholder sig fra at være med, fordi det måske kan være lidt besværligt med børn og risengrød på bagsædet. Men det er det, der kan lade sig gøre, og vi arrangører er enige om, at vi ønsker, at der skal ske bare en lille smule af det, der plejer at ske, siger Lone Møller-Hansen, der fortæller, at ideen er inspireret af en dreng, der så gerne vil have risengrød.

Planlægningen er sket i samarbejde med Rønne Havn, kommunen og politiet, og onsdag middag kom den sidste tilladelse på plads, oplyser Lone Møller-Hansen.

Arrangørerne er Rønne Handelsstandsforening, Pinsekirken, Metodistkirken, Baptistkirken, Missionskirken og Metodistspejderne.