Foto: Jacob Jepsen

Hvad skal politikerne gøre?

LÆSERBREV

Sundhedsstyrelsen udtaler på pressemødet fredag klokken 18, at 17.000.000 mink i Danmark er et problem med smitte, og derfor havde vi ikke kun 6.000.000 menesker at styre virussen men også minken, og meldingen var klar fra Sundhedsstyrelsen, at minkavl udgør et kæmpe problem i Danmark, og derfor skulle de væk.

Seruminstituttet frygter også smitte derfra.

Hvad skal ansvarlige politiker så gøre?

LÆSERBREV

Sundhedsstyrelsen udtaler på pressemødet fredag klokken 18, at 17.000.000 mink i Danmark er et problem med smitte, og derfor havde vi ikke kun 6.000.000 menesker at styre virussen men også minken, og meldingen var klar fra Sundhedsstyrelsen, at minkavl udgør et kæmpe problem i Danmark, og derfor skulle de væk.

Seruminstituttet frygter også smitte derfra.

Hvad skal ansvarlige politiker så gøre? Jeg mener, de gjorde det rette, da de handlede hurtigt, fordi det var vigtigt at komme i gang. At det så senere viser sig, at der var noget lovmæssigt, der ikke blev overholdt, er ikke godt, men nogle gange kan der ske ting, der er så alvorlige, at man bare må handle, og ifølge pressemødet var det vigtigt at blive af med minken. Det siger vores sundhedsmyndigheder. Og derfor handlede de.

Så lad være med at gå efter politisk fnidder, og kom videre. Alle har nu nok lært lektien, og de forskellige parter skal værne om vores sundhed og ikke bare være ude på at miskreditere sine politiske kolleger, for hvad kan politikerne gøre andet end stole på de oplysninger, de får fra sundhedsmyndighederne, som stadigvæk bakke op om hvad der er sket?

Men der er nogle der har behov for at markere sig, og det er også ok, og som udgangspunkt skal vi værne om love og rettigheder, her er der sket en fejl , men ikke at minken skulle væk , når minken nu har vist sig problematisk.

Kjeld Andreasen
Svanekevej 52, Rønne