Bornholms Kunstmuseum har fået støtte til at arrangere corona-venlige museumsbesøg for skoleelever i indskolingen. Arkivfoto: Allan Rieck

Kunstmuseet vil lave corona-arrangementer for skolebørn

Corona-restriktioner kan gøre, at nogle lærere i folkeskolen er tilbageholdende med at tage eleverne med ud på udflugter, og det vil Bornholms Kunstmuseum gerne gøre noget ved.

Derfor har museet søgt Kunst- og Kulturhistorisk Råd i Bornholms Regionskommune om et tilskud på 48.875 kroner, som skal bruges til at finansiere en række undervisningstilbud for børn i indskolingen. Tilbud, som er særligt tilrettelagt, så skolerne får mere mod på at besøge museet på trods af de mange restriktioner, corona-pandemien medfører.

KUNST

Corona-restriktioner kan gøre, at nogle lærere i folkeskolen er tilbageholdende med at tage eleverne med ud på udflugter, og det vil Bornholms Kunstmuseum gerne gøre noget ved.

Derfor har museet søgt Kunst- og Kulturhistorisk Råd i Bornholms Regionskommune om et tilskud på 48.875 kroner, som skal bruges til at finansiere en række undervisningstilbud for børn i indskolingen. Tilbud, som er særligt tilrettelagt, så skolerne får mere mod på at besøge museet på trods af de mange restriktioner, corona-pandemien medfører.

Museets plan er ifølge ansøgningen, at man på 15 torsdage, fra den 6. december til den 18. april vil slå dørene op for en skoleklasse, der får mulighed for at få, hvad kunstmuseet i sin ansøgning til Kunst- og Kulturhistorisk råd betegner som en “sanselig oplevelse i museets vinterudstilling med kunstværker fra Nationalmuseet i Stettin.”

Kunstmuseet vil sørge for, at der er arrangeret transport fra skolen til museet og retur, og vil sørge for undervisning og forplejning af børnene under det halvanden time lange arrangement, som det er gratis for skolerne at deltage i.

Må måske skære i antal

På sit møde den 9. november, besluttede Kunst- og Kulturhistorisk Råd imidlertid kun at bevilge 20.000 kroner, hvilket svarer til under halvdelen af det beløb, museet havde søgt om.

Det betyder ifølge museumsdirektør Jacob Bjerring Hansen, at kunstmuseet nu enten må ud og finde de resterende penge et andet sted, eller at man må skære i antallet af skoleklasser, der kan komme på besøg.

– Hvor det ender, det ved vi ikke endnu, men det mest sandsynlige scenarie er, at vi må skære i antallet af aktiviteter, siger Jacob Bjerring Hansen til Bornholms Tidende.