Nu ligner det en amerikansk diner

Nu ligner det en amerikansk diner
Den første halvdel af november er blevet brugt til at lægge nyt gulv og skifte en stor del af interiøret ud. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 17. NOV 2020 • 08:02
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
17. NOV 2020 • 08:02
ERHVERV

– Jeg har altid ønsket mig en amerikansk diner, og det er den blevet sådan nogenlunde halvvejs...

Det siger Lenhart Carlsson om Hasle Havnegrill, som genåbnede i fredags, efter at den første halvdel af november er blevet brugt til at lægge nyt gulv og skifte en stor del af interiøret ud. Det er sket med stor inspiration fra de amerikanske restauranter, som kendes fra adskillige film og tv-serier.

Lenhart Carlsson købte pr. 1. november havnegrillen af Tina Mortensen, der havde drevet restauranten på Hasle Havn siden 2001. Den nye ejer har selv stået for en stor del af arbejdet med indretningen.

– Vi havde en fantastisk weekend med rigtig mange kunder. Vi blev nærmest løbet over ende, siger Lenhart Carlsson.

– Men vi er også nye, og der var nogle opstartsproblemer. Vi håber at komme efter det, og vi er meget glade for opbakningen, tilføjer han.


Lenhart Carlsson satser på at drive havnegrillen som en helårsrestaurant, hvor der er åbent hver dag. Han vil stå for den daglige drift sammen med fire medarbejdere – dog lidt flere, når det bliver sommer og forhåbentlig coronafri tider.

– Beliggenheden ved havnen og havnebadet er helt fantastisk, og vi har et stort opland, siger Lenhart Carlsson.

Menukortet er der ikke ændret på, men her vil ske lidt hen ad vejen, bebuder Lenhart Carlsson, der har planer om at få nogle bøffer på menuen, ligesom det igen skal være muligt at få pizza. Men det bliver først, når man føler sig klar til det.

Den gamle hjemmebane

Den nye chef i havnegrillen drev i seks år Buffalo Steak House i Rønne og før det Skot-Inn.

Men faktisk er han nu vendt tilbage til sin gamle hjemmebane, idet han kommer fra Rutsker og har arbejdet i 27 år som smed i haslevirksomhederne Brødrene Anker og Ole Almeborg A/S, inden han for 15 år siden skiftede branche til restaurantvirksomhed.