Nørrekås 2020. Foto: Jens-Erik Larsen

Folkeliv ved Nørrekås i 1967

TILBAGEBLIK

Sådan skriver Bornholms Tidende den 8. april 1967 til det gamle billede: “Så begynder det glade liv igen – i hvert fald er det i fuld gang i Nørrekås Bådehavn i Rønne, hvor bådene hele vinteren har ligget på land under dække, og kun frysende vinterspadserende har haft æringe, er der nu liv og røre. Nogle har allerede fået fartøjerne i vandet, andre har travlt med at pudse, slibe og male – det er mange, mange forårstimer, bådejeren tilbringer ved sit kære fartøj. Folkelivet ved Nørrekås blev ugens glade gensyn med foråret.”

Mens vi venter på foråret 2021, kan vi registrere, at noget ikke ændrer sig særlig meget med årene. Bådene ser måske anderledes ud, men kræver stadig meget vedligehold.

Nørrekås 1967. Foto: Algot