Husk at holde afstand. Foto: Jacob Jepsen

Smitteniveauet er rykket over på den anden side af medianen

CORONA

Lørdagens og søndagens officielle opdateringer af de bekræftede smittetal føjede 11 bornholmere til listen af smittede i den forgangne uge 46.

Inden for de seneste syv dage er incidensen på Bornholm opgjort til 96,3 smittede per 100.000 indbyggere. Det betyder, at Bornholms Regionskommune nu hører til den halvdel af landets kommuner med flest smittede i forhold til indbyggertallet – som nummer 47 ud af landets 98 kommuner.

I alt har 32 personer med bornholmsk adresse efter test i uge 46 modtaget et svar om, at de er testet positiv for virussen SARS CoV-2 (forkortelse for “severe acute respiratory syndrome coronavirus 2”), der fører til sygdommen covid-19. Weekendens prøveresultater er endnu ikke analyseret og offentliggjort.

I fredagens prøver blev der registreret otte nye smittede. Ud af de hundredvis af prøver foretaget mandag, onsdag og torsdag var der hver dag fem smittede, mens tirsdagens podninger resulterede i ni nye bekræftede smittetilfælde.

Privatskoleelever skal testes

Peterskolen i Rønne er en af de institutioner og arbejdspladser, hvor hverdagen bliver præget i pandemien i denne uge.

To af skolens ansatte er blevet testet positiv for covid-19, oplyser skoleleder Hans Ulrik Munk på skolens hjemmeside.

“Det betyder, at alle hjem, der har elever i 1., 2., 3, og halvdelen af 4. klasse, er blevet kontaktet af skolen, for at eleverne kan blive testet. Når en elev er blevet testet første gang og testen er negativ, må eleven komme i skole, men skal stadig testes anden gang,” lyder beskeden fra skolelederen.

75.000 testes dagligt

Siden pandemiens begyndelse i foråret er 184 bornholmere blevet testet positiv for virussen ifølge statistikken, som Statens Serum Institut har offentliggjort søndag.

På landsplan er der bekræftet henholdsvis 1.078 og 1.011 nye tilfælde i løbet af weekend-døgnene. Der testes for øjeblikket omkring 75.000 danskere om dagen, på Bornholm cirka 600.

239 patienter med covid-19 var søndag indlagt på landets hospitaler. Heraf ligger de 44 på intensivafdelinger, og 29 patienter får assistance fra en respirator til at trække vejret.