Christina Bjørkøe. Pressefoto

Sommerbornholmer og koncertpianist fylder 50

FØDSELSDAG

Christina Bjørkøe, koncertpianist og docent ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense, holder gerne til på Bornholm om sommeren og særligt i Svaneke, hvor hun har givet mange optrædener på Svanekegaarden.

Christina Bjørkøe, der begyndte at spille klaver som femårig, fylder 50 år mandag den 16. november.

Christina Bjørkøe blev som syvårig elev hos Therese Koppel, som 19-årig blev hun optaget på Juilliard School of Music i New York. Herefter blev hun uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Anne Øland med debut i 1997.

Hun har givet koncerter som solist og kammermusiker både i Tivolis store klaverserier og rundt om i Europa, USA, Sydamerika og Asien, ligesom hun har givet koncert som solist med mange symfoniorkestre i ind- og udland.

Christina Bjørkøe har blandt mange andre priser modtaget Victor Borge-prisen. Hun er en respekteret Carl Nielsen-fortolker og har indspillet Carl Nielsens klaverværker. Det blev i dansk musikpresse kaldt en musikhistorisk begivenhed og indbragte hende P2-prisen i 2009. Christina Bjørkøe modtog ligeledes P2-prisen i 2005.

Christina Bjørkøes 2020 bød på mange aflyste koncerter, hvilket har givet tid til drømmerier og nye eksperimenter. Et af projekterne er “Animal Universe”, en samling nyskrevne etuder, som Christina Bjørkøe har bestilt hos 12 danske komponister. Samlingen udkommer i nærmeste fremtid på Edition Wilhelm Hansen, og til foråret 2021 udkommer Christina Bjørkøes indspilning af værket på Dacapo Records.

Da der igen blev åbnet for kirkekoncerter, indledte Christina Bjørkøe sammen med sin mand, digteren Niels Hav, en “Øjeblikke af lykke tour”, hvor hun fejrer Beethovenåret ved at spille komponistens sene sonater, mens gemalen læser digte, som tager afsæt i Beethovens univers.

Fødselaren har i november og december også flere koncerter på programmet, og den 9. december debuterer hun med sin nye Eckersberg Klavertrio i Garnisons Kirke i København.