5 ting du kan lave i weekenden

5 ting du kan lave i weekenden
Sørg nu for at være helt sikker, inden den ryger i gryden... Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. NOV 2020 • 08:25
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
14. NOV 2020 • 08:25
GUIDE

Om det er udmattelsen oven på en lang turistsæson eller de stigende covid-19-smittetal, der skal have skylden, det ved vi ikke, men efterårsroen har for alvor sænket sig over Bornholm. Derfor der meget færre arrangementer end sædvanligt i den kommende weekend, alligevel har vi plukket fem forslag til weekendunderholdningen:

1. Vejrudsigten lover tørvejr, let vind og nogenlunde konstante temperaturer, så det er perfekt vejr til en tur i skoven, og her kan vi anbefale at prøve den nyistandsatte sti rundt om Åremyr i Almindingen. Den har i adskillige år været for våd til, at man kunne færdes på den om efteråret og vinteren, men nu har den fået ny og stabil bund, så man kan gå tørskoet rundt om den smukke mose.

2. På Bornholms Kunstmuseum er det på søndag sidste chance for at se særudstillingen med den russiske samtidskunstner Olga Tobreluts. Hun var en af de første kunstnere, der begyndte at arbejde med moderne computerteknologi i sin kunst, og hun anses i dag som en pioner indenfor den digitale kunstbevægelse. Hun arbejder med alt fra collager, fotografi, maleri, skulptur, computermanipulationer og video, og mikser elementer fra kunsthistorien og populærkulturen.

3. Svampevennerne har på grund af corona aflyst alle svampeture resten af året, men det er ikke ensbetydende med, at svampene er holdt op med at vokse. Der er stadig masser af lækre spisesvampe i skoven, som man gratis kan hente. Det er kun få dage siden, at jeg selv så karl johan-svampe lige ved siden af parkeringspladsen i bisonskoven på Chr. X Vej. Husk at identificere alle svampene korrekt med en svampeguide, inden de kommer i gryden og i maven. Svampeguide.dk er en god hjælp, når man skal bestemme, om en svamp kan spises, og er man i tvivl, så bør man lade være med at spise den.

4. Hvis man mere er til sofa og tv end til natur, kunst og svampe, så er der selvfølgelig uanede muligheder. En af de mere oversete er filmstriben.dk. Det er fattigrøvenes Netflix, hvor man helt gratis og lovligt kan se masser af kvalitetsfilm og -serier. Det kræver kun, at man har et lånernummer og en pinkode til sit lokale bibliotek. På Filmstriben.dk tøver jeg ikke med at anbefale min egen yndlingsfilm. Det er den franske instruktør Luc Bessons actionfyldte historie om den ufrivillige lejemorder Nikita, fra 1990. Den kan sagtens nydes med varm kakao og frisklavede popcorn.

5. I den mere aktuelle og meget alvorlige ende holder Antidote Danmark lørdag et walk-in kursus i, hvordan man kan redde nogen fra at dø af en overdosis af medicin eller stoffer. Det sker på Store Torv i Rønne fra klokken 10 til klokken 14, og på Nexø Torv fra klokken 14:30 til 17.30. Her kan man på 20 minutter lære, hvordan en overdosis ser ud, hvordan man håndterer en overdosis og bruger modgift. Efter kurset får deltagerne udleveret en gratis dosis modgift (Naloxone), som kan stoppe overdosis-dødsfald.