Hasle Byting vil gerne have skabt mere liv på Hasle Kanalø, og man vil gennemføre mindre dele af projektet “Hasle Kanalø for hele familien”. Arkivfoto: Berit Hvassum

Bytinget holder liv i projekt på kanaløen

MILJØ

Der er hen over en årrække sket en stor fornyelse i Hasle by og på Hasle Havn, men kanaløen ligger stadig hen som et område med et ubrugt rekreativt potentiale. Det ønsker man i Hasle Byting at få gjort noget ved.

Kanaløen opstod ved udgravningen af kanalen på det tidligere opfyldningsområde syd for Hasle Havn. Bytinget har forsøgt at rejse penge til projektet “Hasle Kanalø for hele familien”. Det var målet at komme i gang med etableringen af faciliteterne på kanaløen i 2018. Der var blandt andet planer om forskellige lege- og aktivitetsområder, hytter med videre. Men man har været et godt stykke fra målet om at finde 550.000 kroner.

– Det store projekt er opgivet, men vi håber stadig på at kunne få etableret nogle mindre dele af det. Det kan være et shelter, en lille anløbsbro til kajakker, nogle siddepladser, nogle udendørs aktiviteter og måske lidt forskønnelse. Vi er så heldige, at de tre store, lokale fonde har forlænget deres tilsagn om at give hver 50.000 kroner. Det er Sparekassen Bornholms Fond, Brødrene Larsens Legat og Bornholms Brand, oplyser Kaj Erik Mortensen, formand for bytinget.

Hasle Byting samarbejder med kommunen om at gennemføre et mindre projekt for kanaløen, og det er planen at komme i gang med det efter nytår, oplyser Kaj Erik Mortensen.