Nikoline Kofod Ravn, der arbejder hos IST ApS, er kåret som årets it-talent. Foto: IST ApS

Bornholmer er kåret som Danmarks største it-talent

PRIS

Nikoline Kofod Ravn, der arbejder hos IST ApS i Roskilde, er kåret som årets it-talent 2020.

Det er Version2, Ingeniøren og Teknologiens Jobfinder, der kårer årets it-talenter i tre kategorier, og i kategorien it-projektledelse gik prisen til den 33-årige Nikoline Kofod Ravn, der kommer fra Bornholm.

– Det er en stor anerkendelse, og jeg kan se på min Linkedin-profil, at mange allerede har været inde for at se hvem det er, der har vundet den her pris. Man bliver indstillet af sit firma i første omgang, og så udvælges man på baggrund af indstillinger, og hvad man ellers har lavet i forløbet. Så det er et kæmpe skulderklap at få nu, hvor jeg er på vej på barsel. Det er en dejlig måde at gøre klar til at gå på orlov, siger Nikoline Kofod Ravn, der venter sit første barn i starten af 2021.

– Jeg kommer fra Rønne, og jeg hedder jo også Kofod og har giftet mig til Ravn. Barnet skal også hedde Kofod. Det er vigtigt at holde fast i rødderne. Mine forældre bor på Bornholm, og jeg har familie på hele øen, så jeg er der ret tit, siger Nikoline Kofod Ravn.

En snoet vej

It-talentet flyttede fra Bornholm i 2006 efter at have taget en matematisk studentereksamen, og hun havde derefter med egne ord en “snoet vej” frem til at havne i it-branchen.

– Jeg tog en uddannelse i human ernæring. I den forbindelse har man også en del ledelse og pædagogik, så da jeg havde arbejdet på det område i et par år, følte jeg, at der skulle ske noget nyt. Jeg startede i 2015 på Aalborg Universitet i København, hvor jeg tog en kandidatoverbygning i it-læring og organisatorisk omstilling. Man kan kalde det en humanistisk it-uddannelse, hvor man får en forståelse for menneskers tilgang til it og en forståelse for det tekniske i forhold til de digitale ting, der udvikles, og nye teknologier, der er på vej, siger Nikoline Kofod Ravn.

Glad for jobbet

Hun blev færdig i 2017 og fik et jobtilbud fra IST, hvor hun havde været i praktik. I september havde hun tre års jubilæum i virksomheden.

– Jeg er meget glad for jobbet. Det er også et sted, hvor der er plads til mennesker. Det var vigtigt for mig at finde et sted, hvor jeg er glad, og hvor der er et godt arbejdsmiljø. Jeg får lov til at arbejde med noget, jeg synes er vildt spændende.

Nikoline Kofod Ravn fortæller, at hun har prøvet flere ting i IST og nu arbejder meget med interne processer og projekter samt virksomhedens it-sikkerhed.

Skoler og dagtilbud

IST har siden 1982 udviklet administrative it-løsninger til skoler og dagtilbud. Det handler blandt andet om produkter til skemalægning og check ind og ud-systemer til dagtilbud.

– IST er en skandinavisk koncern med cirka 450 medarbejdere i Sverige, Norge, Danmark og nu også Tyskland. Jeg arbejder i afdelingen i Roskilde, hvor vi er lige under 70 medarbejdere, fortæller Nikoline Kofod Ravn.

 

Hun tænker it som en helhed

Hos IST ApS i Roskilde erklærer man sig stolte af at have årets it-talent, Nikoline Kofod Ravn, som medarbejder.

– En af årsagerne til, at Nikoline vinder prisen, er, at hun er fænomenal til at tænke helhedsorienteret og sætte sig i brugerens sted. Hun tænker it som en helhed, som skal gavne flest mulige på den bedst tænkelige måde, siger virksomhedens kommunikationskonsulent, Anne Viksøe Siegumfeldt.

– Nikoline dyrker også personligt tanken om det hele menneske og er en type, der som kollega giver mere af sig selv end blot faglighed. Hun går op i bæredygtighed, vegansk livsstil, økonomi og investeringer og indvier gerne sine kolleger i tankerne om dette, siger Anne Viksøe Siegumfeldt.