Den nye Café Solvang åbner 1. april 2021, Foto: Jacob Jepsen

Thomas og Line åbner café: ‘Det er et fantastisk sted’

ERHVERV

En rigtig god oplevelse i et på alle måder godt selskab.

Det er overskriften på den nye Café Solvang, der åbner 1. april 2021 på adressen Vang 95 i Vang.

Cafeen er et familieprojekt. Det er ægteparret Thomas og Line Vallebo Silfen, der bor i Ballerup, der har lejet sig ind på adressen i Vang og vil stå for driften med god hjælp fra familie og venner.

Med til det gode selskab tæller ikke kun gæsterne, men også den skønne natur i og ved Vang og det idylliske havnemiljø.

Omgivelserne kunne ikke være bedre, siger Thomas Vallebo Silfen.

Niveauet i cafeen vil være højt. Gæsterne skal have god kvalitet til rimelige priser, og de skal have en rigtig god service.

Højt niveau til en rimelig penge

Kælderen i det gamle hus bliver indrettet til café med stole og borde. Udenfor bliver der stillet borde og stole op, så gæsterne kan vælge, om de vil sidde inde eller ude, som vejret er til det.

Gæsterne er også velkomne til at tage mad dog drikke med sig og for eksempel nyde det ved havnen.

Café Solvang vil tilbyde kaffe og kage om eftermiddagen. Om aftenen er der mulighed for at købe diverse platter, lige som man selvfølgelig dagen igennem kan købe øl, vand og vin.

– Vi vil sælge rigtig god vin, men til en rimelig pris. Maden er baseret på, at det skal være nemt, at man skal kunne tage mad og drikke med sig, siger Thomas Vallebo Silfert.

Café Solvang er tænkt som en sæsoncafé, så den vil have åbent i ferierne og lukker ned henunder vinterhalvåret.

Fantastiske Vang

Hvorfor åbner I café i netop Vang?

– Min kones far er født i Vang og vokset op i Vang. Han bor med sin kone i i Hasle, og de har et sommerhus i Vang, hvor vi har holdt mange ferier. Min kone er vokset op med sommer i Vang. Vi har altid tænkt, at Vang er et fantastisk sted, fortæller Thomas Vallebo Silfen.

Det var en god ven af familien, der kom på navnet Café Solvang.

– Vi ville gerne have noget med solnedgangen, der så fantastisk flot ved Vang, så ret tidligt kom navnet Solvang i spil, og det holdt vi fast ved. Sol og Vang spiller rigtig godt sammen med det, der kendetegner Vang, siger Thomas Vallebo Silfen.

Hverken han eller hans kone har drevet café før, men Thomas Vallebo Silfen har erfaring med cafearbejde. Til daglig arbejder han som uddannelsesleder, og Line Vallebo Silfen arbejder som sygeplejerske.

I Vang findes i forvejen den lille sommerbutik Bixen, Café Misty og Restaurant Le Port.

– Vi vil forsøge ikke at lægge os op ad de samme varer. På alle leder og kanter vil vi prøve at komme med et supplement, siger Thomas Vallebo Silfen.