Bankdirektør: Bornholmerne køber grønne biler i stor stil

Bornholmerne er blevet glade de mere miljø- og klimavenlige biler: Elbilerne og plug-in-hybridbilerne. Det fortæller Jan Hammer Fussing, direktør i Arbejdernes Landsbanks filial i Rønne.

Jan Hammer Fussing skønner, at otte ud af 10 af alle de billån, som bankfilialen har udstedt i år, er blevet givet til kunder, der ville købe en grøn bil. De såkaldt grønne billån har en lavere rente.

– Vi har jo korte afstande her på øen, så man kan komme rundt til det meste på el. Det er måske en af grundene til, at de grønne biler er populære her, siger Jan Hammer Fussing i en pressemeddelelse.

Efter lidt mere end et år på Bornholm rundede Arbejdernes Landsbank sin kunde nummer 1.000 i starten af året, og Jan Hammer Fussing fortæller desuden om et forrygende år for filialen, “markant bedre” end sidste år, der ellers også var godt.

– Vi har været begunstiget af et vildt boligmarked, som jo nærmest har støvsuget Bornholm for ejendomme. Mange nye boligkunder har benyttet deres hushandel til at afsøge markedet for ny bank, og det har været til vores fordel. Vi har vel hushandler koblet på cirka syv ud af 10 nye kunder her i år, siger Jan Hammer Fussing.