Foto: Berit Hvassum

Starten på et eventyr

LEDER: Bornholms Politi kæmper mod en gruvækkende, livsfarlig tendens, hvor unge mennesker sælger receptpligtig medicin til andre unge. Raske mink bliver aflivet, og regeringen har ikke haft styr på lovgivningen på området. Donald Trump fortsætter sit vanvittige Cirkus USA og nægter stadig at erkende, at han har tabt valget og snart er fortid på præsidentposten. Og nå ja, coronaen har fortsat godt fat i verden og holder os i et jerngreb, mens vi venter på vaccinen.

Men midt i al elendigheden foldede indledningen til det, der forhåbentlig bliver det eventyr, vi alle drømmer om, sig ud på Rønne Havn tirsdag middag. Her ankom otte enorme elementer, som skal bruges på den nye havvindmøllepark på Kriegers Flak.

LEDER

Bornholms Politi kæmper mod en gruvækkende, livsfarlig tendens, hvor unge mennesker sælger receptpligtig medicin til andre unge. Raske mink bliver aflivet, og regeringen har ikke haft styr på lovgivningen på området. Donald Trump fortsætter sit vanvittige Cirkus USA og nægter stadig at erkende, at han har tabt valget og snart er fortid på præsidentposten. Og nå ja, coronaen har fortsat godt fat i verden og holder os i et jerngreb, mens vi venter på vaccinen.

Men midt i al elendigheden foldede indledningen til det, der forhåbentlig bliver det eventyr, vi alle drømmer om, sig ud på Rønne Havn tirsdag middag. Her ankom otte enorme elementer, som skal bruges på den nye havvindmøllepark på Kriegers Flak.

Det er en fin, lille solstråle, som rammer os i en ellers grå tid.

Vindmøllernes placering mellem Danmark, Sverige og Tyskland gør måske ikke umiddelbart Bornholm til områdets mest åbenlyse samarbejdspartner for det ambitiøse byggeri, men havnens nybyggede kaj og et godt lobbyarbejde har sikret havnen en stor kunde – og noget, som man altså nu håber er et startskud til mange års heftig vindmølleaktivitet.

– Perspektiverne er nærmest uendelige, sagde havneformand – og kommende borgmester i øvrigt – Thomas Thors (S) til avisen i går.

– Vi er i en position efter havneudbygningen, hvor vi nu er i stand til at kunne levere til mange af disse havvindmølleparker, sagde han og lod os forstå, at det var “en glad mand”, vi talte med.

 

Ud over at det må skønnes
at være en lukrativ kontrakt
for havnen at leje et område
ud til en vindmøllegigant i
størrelsesordenen Siemens
Gamesa, så er det på et helt
lavpraktisk plan en stor glæde,
at der endelig er liv at spore på
den nybyggede havn, som ellers
har stået gabende tom i et år

 

Og ja, det er skønt, at der nu er kommet gang i det nye havneområde. Ud over at det må skønnes at være en lukrativ kontrakt for havnen at leje et område ud til en vindmøllegigant i størrelsesordenen Siemens Gamesa, så er det på et helt lavpraktisk plan en stor glæde, at der endelig er liv at spore på den nybyggede havn, som ellers har stået gabende tom i et år.

Her til morgen var der da også nysgerrige rønneboer, der havde taget opstilling i området over Kanondalen, for ved selvsyn at opleve disse store vindmølleelementer – og ikke mindst de mennesker, der ved, hvordan man håndterer sådan nogle.

Der kommer nu en periode, hvor det kan blive et trækplaster at opleve, hvorledes de ankomne dele går fra at være et samlesæt bestående af “små” elementer til at blive lange, tonstunge tårne, der skal sejles ud mod havvindmølleparken.

Det hele sker på Rønne Havn, der gerne vil være et nyt, dynamisk centrum for vindenergien i Østersøen. Går det, som havnen selv tror og håber, så er det her bare begyndelsen, og så går vi en spændende tid i møde.