Viking Esport. Foto: Jens-Erik Larsen

Esport får hjælp til huslejen

FRITID

For lidt mere end to år siden holdt Viking Esport sin stiftende generalforsamling, og for knap et år siden rykkede foreningen ind i lokaler hos JF Data på Håndværkervej. Mandag sagde regionskommunens folkeoplysningsudvalg ja til at yde lokaletilskud som hjælp til huslejen.

Den årlige husleje beløber sig til 60.000 kroner, og lokaletilskuddet dækker knap 60 procent af udgiften. Det fremgår af folkeoplysningsudvalgets dagsorden.

Helt præcis 34.357 kroner får Viking Esport i tilskud. Det beløb har den kommunale administration regnet sig frem til, blandt andet på baggrund af foreningens andel af medlemmer under 25 år, som er den aldersgruppe, folkeoplysende foreninger kan modtage støtte til.

Målet er at beskytte

Ligesom resten af samfundet må Viking Esport for tiden indordne sig under en række restriktioner på grund af coronavirus.

Alle over 12 år skal bære mundbind eller visir, fra de kommer ind i lokalet, til de sidder ned. Det er heller ikke tilladt at gå rundt, medmindre man er på vej ud, på toilettet eller i kiosken. Målet er at beskytte både medlemmer og frivillige kræfter.

Medlemmerne kan i øvrigt sætte kryds i kalenderen lørdag den 5. december. Den dag har Viking Esport planlagt sin generalforsamling i lokalerne på Håndværkervej.

På grund af covid-19-situationen er generalforsamlingen ikke åben for offentligheden. Det vil dog stadig være muligt at stille spørgsmål eller komme med forslag via en mail til formand Thomas Overgaard.

Sammen med det meste af resten af bestyrelsen er han villig til genvalg. Undtagelsen er næstformand Anders Kjeldsen, som udtræder af bestyrelsen. Til gengæld stiller Laurits Jensen op som bestyrelsesmedlem.