Viking Atletik mister medlemmer i år, men regner med at vende stærkt tilbage næste år, hvor klubben åbner en ny idrætsbygning med plads til blandt andet fitness og holdtræning. Foto: Jacob Jepsen

Corona bremser medlemsvækst i øens største idrætsforening

I 2004 havde Viking Atletik cirka 300 medlemmer. Året efter var medlemstallet større. Det var det igen året efter. Sådan fortsatte det år efter år til og med 2019. Men i det herrens år 2020 må idrætsforeningen for første gang i 15 år notere en medlemstilbagegang.

IDRÆT

I 2004 havde Viking Atletik cirka 300 medlemmer. Året efter var medlemstallet større. Det var det igen året efter. Sådan fortsatte det år efter år til og med 2019. Men i det herrens år 2020 må idrætsforeningen for første gang i 15 år notere en medlemstilbagegang.

Det fortæller formand Claus Clausen på Viking Atletiks hjemmeside, hvor han også kommer med forklaringen: corona. Det er efterhånden blevet en tradition, at antallet af nye medlemmer stiger med cirka 10 procent, hvilket plejer at være nok til at opveje antallet af medlemmer, som melder sig ud. Men ikke i år.

– I 2020 vil vi gå tilbage. Vi har stort set ingen tilgang haft i år, mens antallet af udmeldelser ligger, som det plejer, fortæller Claus Clausen på hjemmesiden.

For Viking Atletik er det ikke et mål i sig selv at have mange medlemmer. Alligevel håber formanden, at medlemmerne bliver hængende, også selvom de ikke benytter klubbens tilbud for tiden.

– Vi satser naturligvis på, at så snart vaccinen er klar, og der igen kan lempes på restriktionerne, at vi så vender tilbage for fuld styrke, fortæller Claus Clausen.

Alle klubbens penge

Faktisk mener Viking Atletiks formand, at klubben vender tilbage med fornyet styrke i 2021, hvor den i foråret åbner sin nye idrætsbygning, hvor de 460 kvadratmeter giver gode muligheder for fitness og holdtræning.

– Vi “hjemtager” alle vores tilbud, som så vil finde sted i den sal, som vi får i bygningen. Forhåbentlig også med endnu flere nye tiltag inden for indendørsidræt, når vi nu får vores helt egen sal, som vi ikke skal dele med andre, fortæller Claus Clausen.

Længe inden coronaen gjorde sit indtog på Bornholm, havde Viking Atletik besluttet at smide alle sine penge i byggeriet. Projektet koster cirka 12 millioner kroner, hvor lige under halvdelen kommer fra fonde, mens den anden halvdel kommer fra klubkassen og lån.

– Den del af økonomien er på plads. Det gælder om, at vi skal låne så lidt som muligt. På den måde vil driftsudgifterne kunne holdes nede, og kontingentet fastholdes, skriver Claus Clausen.

Derfor håber han, at flest muligt beholder deres medlemskab og dermed sikrer klubbens likviditet, aktivitetsniveau og den fortsatte udbygning af klubben.

 

 

1.967

medlemmer havde Viking Atletik, da medlemstallet nåede sit hidtil højeste niveau i 2019.