Hanne Herlin. Eget foto

‘Jeg forsøger at skabe et trygt rum, hvor deltagerne kan opdage roen og essensen af yogaen’

DAGENS NAVN: Hanne Herlin har startet tre nye yogahold på Bornholm, hvor hun vil hjælpe andre med at finde ro og livskvalitet gennem yogaen. Hun har 30 års erfaring i yogafeltet, haft eget yogastudie på Sjælland i ti år og nu er hun, efter flere års overvejelse, flyttet til Bornholm.

Hvad består dit arbejde i?

– Jeg har tre yogahold om ugen, et i Aarsdale og to i Rønne. Der forsøger jeg at skabe et trygt rum, hvor deltagerne kan sænke kroppen og sindet ned for at opdage roen og essensen af yogaen. Her håber jeg, at de finder deres oprindelige, dybe og helende sindstilstand. Jeg har opfundet mit eget yogaterm, yogamind, som er en slags katagori indenfor yoga.

Hvordan skiller yogamind sig fra andre slags yoga?

– Yogamind er essencen af den yoga og det kropsarbejde, jeg har erfaret over de seneste 30 år. Yogamind er for mig en sammensmeltning af krop og sind i bevægelse. Så under yogatimen fokuserer jeg på, at åndedrættet hele tiden puster liv i alle områder af kroppen samtidig med, at man laver stillinger, der aktiverer kroppen.

30 års erfaring – hvad er din uddannelse?

– Jeg er uddannet bevægelsespædagog, yogalærer og mindfulnessinstruktør, og så har jeg nogle andre små uddannelser og kurser.

Hvorfor yoga?

– Dengang jeg startede, oplevede jeg, at jeg havde fundet noget, som jeg var virkelig god til. Og det er jo en rar og bekræftende følelse.

Hvornår og hvorfor er du flyttet til Bornholm?

– Det er nærmest fem minutter siden, at jeg flyttede hertil. Det var i midten af oktober. Jeg er kommet på Bornholm gennem seks år, og siden jeg gik af færgen for første gang, har jeg haft lyst til at flytte hertil. For to år siden fik jeg en kæreste, og sammen med ham kunne jeg endelig tage springet og flytte hertil.

Hvad er dine forventninger til livet på Bornholm?

– Jeg håber på at danne et netværk, og det virker allerede til, at det er uundgåeligt at komme hinanden tæt – og det kan jeg godt lide ved Bornholm.

Hvad er din passion?

– Det er at hjælpe andre med at blive mere dus med dem selv. Jeg har ikke oplevet, at der er nogen, der er gået fra en yogatime og sagt “hold da op, noget lort”. Yoga giver livskvalitet, og det vil jeg gerne give videre til andre.

 

 

Hanne Herlin

58 år

Blandt andet uddannet bevægelsespædagog og mindfulnessinstruktør

Bor i Svaneke med sin kæreste

Fra København