Serpentinervejen 2020. Foto: Jens-Erik Larsen

Se billedet fra Serpentinervejens tilblivelse

TILBAGEBLIK

Mandag den 19. juni 1967 skrev Bornholms Tidende, at arbejdet på den nye Serpentinervej i Gudhjem var så vidt fremskreden, at den var åben for trafik. Det var entreprenør Jens Møller, Gudhjem, som forestod arbejdet med vejen, der er cirka 800 meter lang og har en stigning fra Nørresand til landevejen på cirka 60 meter. Et enkelt sted går vejen næsten vandret, mens der andre steder er særdeles kraftige stigninger. Det gælder således det ene hårnålesving. Under arbejdet blev der bortsprængt omkring 4.000 kubikmeter klippe.

Vejen blev før åbning gennemkørt flere gange i begge retninger, hvorefter der blev fastsat en hastighedsgrænse på 30 kilometer i timen, idet det viste sig, at en større hastighed var uforsvarlig. Cykling blev forbudt, dog ikke knallertkørsel, ligesom der var stopforbud på vejen.

I dag må man gerne køre mere end 30 kilometer i timen på Serpentinervejen, man må dog stadig ikke køre nedad på cykel, bortset fra når der er cykelløb, hvor farten sikkert kan komme ret højt op.

Anlægning af Serpentinervejen i 1966. Foto: Algot Lindau