Børnene i Naturbørnehaven i Hasle er vant til at komme ud i naturen, og forleden mødtes de med jæger Christian Ritzau ved shelterpladsen. Foto: Berit Hvassum

Privat børnehave gik til filmen og fik nye børn

10 børn fra Naturbørnehaven i Hasle startede i skole efter sommerferien. Men de tomme pladser er nu stort set fyldt op igen.

HASLE

10 børn fra Naturbørnehaven i Hasle startede i skole efter sommerferien. Men de tomme pladser er nu stort set fyldt op igen.

– Det var mange ud af en forholdsvis lille flok. Men de bange anelser, jeg havde i sommer for, at vi ville komme til at stå med mange tommer pladser, er blevet gjort til skamme, siger børnehavens leder, Katrine Branth.

Naturbørnehaven gik utraditionelt til værks i forsøget på at få fyldt op igen.

– Vi lavede en film og lagde den ud på Facebook, og forældrene var flittige til at dele den. Vi fik inden for 14 dage fire nye børn, heraf er de tre tilflyttere, fortæller Katrine Branth.

Dertil kom nogle børn fra ventelisten, således at man nu er oppe på 21 børn. Naturbørnehaven er for nylig overgået fra at være en puljeinstitution til at være en privat børnehave. I den forbindelse udvidede man fra 20 til 25 pladser.

– Vi har fået andre henvendelser, hvor vi har valgt sige, at nu har vi fået så mange nye børn på kort tid, at vi har brug for at stoppe op. De interesserede er blevet skrevet op på venteliste. Vi vil gerne kunne stå inde for det pædagogiske indhold og have den hverdag, vi synes er vigtig, i stedet for bare at lukke flere ind, siger Katrine Branth om beslutningen.

Naturbørnehaven i Hasle ligger på Fælledvej tæt på skov og strand, og naturen har en stor betydning for dagligdagen i børnehaven.