Peter Juel-Jensen med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen på Christiansborgs gange. Foto: Klaus Holsting

Peter Juel er klar til kommunalvalg

Winni Grosbølls (S) forestående farvel til borgmesterposten har efterladt store spørgsmål i bornholmsk politik: Hvem skal overtage spidskandidaturet i Socialdemokratiet? Og er det her den dør, som Venstre har ventet på, og som kan føre partiet ind i borgmesterkontoret?

En af dem, som kan stå med en nøgle, der passer, kan være Venstres folketingsmedlem Peter Juel-Jensen. Han stiller sig nu til rådighed, hvis organisationen mener, at han er kan være den rigtige mand til fremtiden.

POLITIK

Winni Grosbølls (S) forestående farvel til borgmesterposten har efterladt store spørgsmål i bornholmsk politik: Hvem skal overtage spidskandidaturet i Socialdemokratiet? Og er det her den dør, som Venstre har ventet på, og som kan føre partiet ind i borgmesterkontoret?

En af dem, som kan stå med en nøgle, der passer, kan være Venstres folketingsmedlem Peter Juel-Jensen. Han stiller sig nu til rådighed, hvis organisationen mener, at han er kan være den rigtige mand til fremtiden.

– Jeg er blevet prikket på skulderen, og jeg har sagt til bestyrelsen, at “hvis I kan bruge mig, så er jeg klar”, siger Peter Juel-Jensen og fastslår:

– Jeg har selvfølgelig noteret mig, at Søren Schow har bragt sig selv i spil som spidskandidat, og det bakker jeg op om, så for mig vil det handle om at stille op som menigt medlem i kommunalbestyrelsen.

Vil du så sidde begge steder, både i Folketinget og kommunalbestyrelsen?

– Ja, som udgangspunkt synes jeg, det er vigtigt, at vi har et godt samarbejde mellem Bornholm og Christiansborg. Og så må organisationen afgøre, hvordan vi får det til at lykkes bedst, siger Peter Juel-Jensen.

Jeg hører dig ikke afvise noget?

– Jeg afviser aldrig noget – det skal man ikke gøre, og slet ikke i min alder, siger Peter Juel-Jensen.

– Men igen: Jeg har noteret mig, at Søren Schow er vores spidskandidat, og det bakker jeg op om.

Winni Grosbøll meldte fredag formiddag ud, at hun stopper som borgmester for at blive direktør i Friluftsrådet. Socialdemokratiet indstiller, at Thomas Thors overtager posten, og Thors har også tilkendegivet, at han gerne stiller op som partiets borgmesterkandidat ved næste valg.

Der er kommunalvalg i november 2021.