Davidskolen i Aakirkeby har sendt alle elever hjem, efter to elever er blevet testet positiv for covid-19. Arkivfoto: Allan Rieck

Elever er testet positiv for covid-19: Privatskole holder lukket resten af ugen

CORONA

Den kristne friskole Davidskolen i Aakirkeby er lukket ned efter to elever er blevet testet positiv for covid-19.

De to elever har været i nærkontakt med elever fra andre klassetrin, og derfor har skoleledelsen set sig nødsaget til at lukke hele skolen ned. Det fortæller Jørgen Kjøller-Petersen, der er konstitueret skoleleder på Davidskolen.

Han fortæller, at en af skolens elever fra tredje klasse blev testet positiv for covid-19 i fredags. Skolen startede derfor med at sende alle i 3. klasse hjem samt piger fra 4. klasse, som pigerne i 3. klasse havde haft idræt sammen med.

Mandag blev yderligere en elev fra 4. klasse testet positiv, og da 4. klasse har haft drama med 5. klasse, har skoleledelsen taget konsekvensen og sendt alle elever og lærere hjem i minimum en uge.

– I første omgang kunne vi sende halvanden klasse hjem, men nu er vi nået til et sted, hvor der er så mange, der har været i nærkontakt med smittede og derfor skal testes, at det smarteste er at sende alle hjem, siger Jørgen Kjøller-Petersen.

Han er selvsagt ærgerlig over situationen.

– Det er ikke spor sjovt at skulle sende alle hjem og lukke skolen, men det er sådan virkeligheden er, og så må vi holde nødundervisning, indtil vi ved mere, siger han.

Ifølge Jørgen Kjøller-Petersen skal skolens udskolingselever nu have undervisning på den digitale platform Teams, hvor de får undervisning i stort set alle fag. De små elever får undervisning i dansk og matematik gennem forskellige portaler og på mail.

Det er Jørgen Kjøller-Petersens håb, at det ikke kommer til at stå på længe endnu.

– Jeg håber, vi kan begynde i skolen igen på mandag, men vi afventer svar på de tests, som de, der har været i nærkontakt med smittede, nu skal igennem. De skal have to tests og to negative svar, før vi kan genoptage undervisningen på skolen, fortæller han.

Davidskolen er en kristen friskole, der har eksisteret siden 1974. Skolen har i dag et elevtal på 200.