Galleri Eliinor er flyttet i et større lokale i Møbelfabrikken. Foto: Julia Aka Wille

Kunstner i større lokale: ‘Gør hvad hjertet kalder på, ellers brænder du ud’

KULTUR

Galleri Eliinor flyttede sidste søndag til et nyt og større lokale i Møbelfabrikken i Nexø. Elizabet Christensen, der står bag Galleri Eliinor, har siden september sidste år haft lokale i Møbelfabrikken. Det startede med et 29 kvadratmeter stort lokale, hvor hun kunne udfolde sin kunst og skabe sine mallerier. Med tiden har galleriet vokset sig større, og interessen for Elizabet Christensens malerier er steget.

– Da jeg fik lokalet i september sidste år, tænkte jeg, “wow, det er stort!”. Men i takt med, at min kunst udvikler sig, så har jeg brug for mere plads, og det får jeg i det nye lokale, fortæller Elizabet Christensen.

Udlev din passion

Elizabeth Christensen er 54 år og blandt andet kendt for at være fotograf og har en lang arbejdserfaring i flere fag bag sig. For to år siden begyndte hun for alvor at male, men kunsten har altid betydet noget.

– Jeg har udforsket mig kunstnerisk i 15 år, engang var det mere indenfor fotografering, fortæller Elizabeth Christensen, der til at begynde med malede i et drivhus, der var omdannet til udestue.

– Jeg manglede et værksted. At male er et nyt tiltag for mig, men de her malerier gjorde noget ved mig, og jeg kunne ikke blive ved at stå i mit drivhus og male, fortæller Elizabeth Christensen.

Hun hørte om Møbelfabrikken og efter et besøg i iværksætterhuset, var hun solgt. Ikke længe efter besøget fik Elizabeth Christensen et lokale til rådighed og fik indrettet sit værksted og Galleri Eliinor.

– Siden da har jeg oplevet, at jeg er blevet dygtigere til at male. Jeg har lært mange nye mennesker at kende i sammenhæng med, at jeg er blevet etableret her på Møbelfabrikken, siger Elizabet Christensen, der er taknemmelig for at få et større lokale til sit galleri, så hun kan fortsætte med at udfolde sig kreativt gennem sine malerier.

– Jeg plejer at sige, at man skal gøre, hvad hjertet kalder efter i stedet for at slæbe sig på et arbejde, der ikke siger en noget. Det ender med, at man brænder ud, hvis man ikke udlever sin passion.

Holder workshops

Udover at have have galleriet driver Elizabet Christensen også et privat rengøringsfirma. Det er mest for at få det hele til at køre rundt økonomisk, for passionen ligger hos kunsten.

– Jeg elsker at male. Det er helt sikkert en stor passion og er også blevet til en slags terapi for mig. Nogle gange står jeg hernede i mit galleri og maler til sent ud på aftenen, for det virker afstressende på mig, siger Elizabet Christensen.

I værkstedet maler Elizabet Christensen ikke altid alene. Hun har tidligere også holdt workshops – ofte med målet om at afstresse de deltagende.

– Kunst kan være utrolig afstressende, og derfor har jeg holdt de her workshops for stressede mennesker. Jeg håber på at kunne holde arrangementer og workshops igen, når der kommer styr på coronavirusset, fortæller hun.

Elizabeth Christensen har nye projekter på tegnebrættet, blandt andet at lave sengetøj med egne motiver på.

– Der er gang i mange nye projekter, som jeg ikke kan afsløre endnu, men det bliver spændende, afslutter hun.

Galleri Eliinor har åbnet tirsdag til fredag fra klokken 10 til 16.