Oplev Bjarne Kure i Torvehallerne. Foto: Torben Severinsen/Musikhuzet

Guide til din weekend: Lidt for øjet, lidt for øret – og så ud i naturen

Det er weekend, og vinden har lagt sig. Det er tid til at tænke på noget andet, se noget nyt, slappe af. Vi har plukket fem forslag fra bunken af ikke resultatorienterede begivenheder, inspireret af majestætens nytårstale i 2017: Prøv at gøre noget unyttigt

GUIDE

Det er weekend, og vinden har lagt sig. Det er tid til at tænke på noget andet, se noget nyt, slappe af.

Vi har plukket fem forslag fra bunken af ikke resultatorienterede begivenheder, inspireret af majestætens nytårstale i 2017: Prøv at gøre noget unyttigt

1. Jazzkoncert i Svaneke med Marilyn Mazur

Svanekegården har gjort det igen. Trukket en trio af internationalt anerkendte verdensstjerner til Bornholm. Der er tale om Makiko Hirabayashi Trio med Makiko Hiriabayashi på piano, Marilyn Mazur på percussion og trommer, samt Klavs Hovman på bas. De tre musikere har spillet sammen i mange år og har opbygget en nærmest telepatisk evne til at forstå og følge hinanden musikalsk. I deres musik vil du derfor opleve et sammenspil på usædvanligt højt niveau, lover man på Svanekegården. Det er lørdag fra 17-19.

2. Oplev Bjarne Kure i Torvehallerne

Hvis du er mere til humoristisk underholdning med et lokalt islæt, kan du sætte kurs mod Torvehallerne i Rønne, hvor Bjarne Kure optræder i selskab med sit alter ego ”Koffed”. På programmet er en sammenfletning af kendte og underfundige sange – nogle af dem med delvist sandfærdige tekster – og der er spisning først. Det er lørdag og dørene åbnes klokken 17

3. Bornholms Kunstmuseum

Olga Tobreluts er tilbage igen-igen. På grund af covid-19-nedlukningen af museet i foråret var udstillingen med den russiske samtidskunstner Olga Tobreluts ikke åben for publikum længe. Derfor kan udstillingen nu genses frem til 15. november. Olga Tobreluts (født 1970) arbejder med alt fra collager, fotografi, maleri, skulptur, computermanipulationer og video. I sine værker bearbejder hun myter, fortællinger, skønhed, lys og mixer elementer fra kunsthistorien og populærkulturen, som når hun for eksempel gengiver en figur fra et renæssance-maleri med den kendte Hollywood-skuespiller Leonardo DiCaprios ansigt. Trænger du til total fokus på kunst og afslapning kan du købet et kunstnerisk puslespil af Zahrtmanns berømte maleri “Det mystiske bryllup i Pistoia” i museumsbutikken. Du får 1000 brikker at flytte med.

4. Ørreder på vandring

Det er yngletid for de fantastiske ørreder, der kan tilpasse sig så de både kan leve i saltvand og ferskvand. De kan gøre det permanent, men almindeligvis forvandler de sig i efteråret, når de går langt op i åerne for at gyde. Du kan se havørrederne gå op mod Almindingen ad Læså og Øleå – der er nem adgang til Øleå fra Slusegård og til Læså fra Boderne, cirka 100 meter nord for havnen.

5. Sorthat Odde

Sidst men ikke mindst: List forbi Sorthat Odde og se om du kan få et glimt af brundroslen, der er en sjælden gæst på disse breddegrader. Faktisk er det over 50 år siden den brogede drossel sidst er set i Danmark, og det tiltrak en del ivrige ornitologer, da rygtet spredte sig i begyndelsen af ugen. Det fik i torsdags politiet til at notere i døgnrapporten: ”Det har været et stille og roligt døgn for politiet på Bornholm, dog var vi lidt bekymrede over en brundrossel, som samlede en del ornitologer og andre fugleinteresserede ved Sorthat/Muleby, da det kun er tredje gang, at den er set i Danmark. Kære fugleinteresserede – husk, at forsamlingsrestriktionerne også gælder der”.