Bowling kan stadig spilles uden mundbind

Bowling kan stadig spilles uden mundbind
Susanne Malmberg i gang med at tørre bardisken af. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 7. NOV 2020 • 08:39
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
7. NOV 2020 • 08:39
FRITID

Susanne Malmberg tager imod lige indenfor døren og informerer de nyankomne om de nyeste coronarestriktioner i Bowlingcenter Rønne.

Susanne Malmberg, der er medarbejder i bowlingcentret, er præcis i sine informationer denne torsdag, hvor der er seniorbowling på programmet, og ændringerne er helt nye. Det vigtigste er, at man som noget nyt skal have mundbind på, og det har de da også, de fleste. En enkelt har glemt det og får udleveret et mundbind.

Susanne Malmberg er også meget venlig:

– De ældre skal have en god modtagelse, når de kommer herop. Flere af dem er jo frustrerede, fordi bowlingdagen er den eneste aktivitet, de kan komme ud til. Ellers sidder de bare derhjemme. Mange af dem er nervøse for at skulle spille med mundbind på, fordi de har vejrtrækningsproblemer. Men her kan jeg berolige dem.

– I må gerne tage mundbindet af, når I kommer ned på banen og skal bowle, siger Susanne Malmberg.

Susanne Malmberg selv er ligesom centrets bestyrer, Søren André Hansen, udstyret med visir. Det er lidt rarere end mundbind, når man nu skal have det på en hel arbejdsdag, mener de.


Tilfældigt

Seniorbowling Bornholms formand Carsten Kjær har smidt mundbindet og indtaget bane 1 og 2 sammen med sit hold.

– Hvorfor kommer I netop på den dag, hvor vi ikke er så mange?, spørger de avisens medarbejdere.

Carsten Kjær siger, at det er tilfældigt og ikke på grund af mundbindkravet, at der ikke er så mange denne torsdag. Flere har meldt afbud af forskellige årsager, forklarer han.

Seniorbowling Bornholm er en klub for 60+ og førtidspensionister. Enkelte af medlemmerne er stadig på arbejdsmarkedet.

– Folk hygger sig, og når vi er færdige med at bowle, drikker vi kaffe. Men også her er vi kun sammen med dem, vi spiller sammen med, siger Carsten Kjær.

Banerne er delt op, så de hænger sammen i par: 1 og 2, 3 og 4 og så videre. Der er spærret af mellem baneparrene, så man kun er sammen med dem, man spiller med og ikke blander sig med de andre. Der må være op til 10 på hvert banepar, lyder forskrifterne. Det er der dog langt fra denne dag.


Godt humør

Man vælger en kugle og spiller med den samme kugle hele tiden. Inden næste hold kommer for at spille, skal alle kugler tørres af, og alle vandrette overflader skal afsprittes. Skoene skal spillerne aflevere i en kurv, hvorefter de oversprøjtes med noget desinficerende middel.

Det betyder, at spillerne må regne med, at der lige går fem minutter fra deres spilletid, inden de kan komme i gang.

Men alle ser ud til at tage forholdsreglerne med godt humør. Det bliver det også, da fotografen i strømpesokker med medarbejdernes tilladelse går ud mellem banerne og lægger sig ned for at tage billeder. Men det gør også noget ved koncentrationen, eller også er det bare en god undskyldning.

– Han ødelagde min strike, lyder det, og medspillerne morer sig.


Nej, hvor dejligt

Seniorbowling har to timers spilletid, og da Lillian Munk kommer ind ad døren til anden spilletime, udbryder hun spontant:

– Nej, hvor dejligt. Jeg troede, at her måske var lukket. Man bliver så glad for at kunne komme ud til noget, siger Lillian Munk. Hun fortæller, at hun normalt også går til stolemotion, men det tilbud er lukket ned i øjeblikket.