Søren Schow er overrasket: Vi har haft et godt samarbejde med Winni

Søren Schow er overrasket: Vi har haft et godt samarbejde med Winni
Søren Schow har været glad for samarbejdet med Winni Grosbøll som borgmester. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 6. NOV 2020 • 11:03
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
6. NOV 2020 • 11:03
POLITIK

– Jeg er lige blevet orienteret om det af Carsten Scheibye, hvis fætter havde læst det på Facebook. Jeg er overrasket, det er fuldstændig nyt for mig. Jeg vidste ikke, at hun søgte job, siger Søren Schow, formand for Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen.

Søren Schow er dog ikke overrasket over, at det er et topjob i netop Friluftsrådet, som Winni Grosbøll nu skifter til efter 11 år som Bornholms borgmester.

– Når vi har talt om, hvad hun ville, hvis hun ikke længere skulle være borgmester, har hun nævnt en post i en af organisationerne. Så hendes valg er super godt, men det er overraskende for mig, at hun ville at stoppe som borgmester, siger Søren Schow.

Hvor stiller det kommunalbestyrelsen og Bornholm, efter at Winni Grosbøll har været borgmester i 11 år?

– Jeg synes, at vi skylder hende den respekt at tale om hende og hendes borgmesterposition, mere end at tale om, hvad vi skal gøre fremadrettet, for det skal vi nok klare. Vi har selv i sin tid været med til at pege på hende som borgmester og har haft et ganske glimrende samarbejde med hende. Jeg har personligt haft både svære tider og gode tider med hende som borgmester, hvor vi har kunnet få gennemført nogle ting. Jeg synes, at Venstre har haft et fantastisk samarbejde med Socialdemokraterne med hende ved bordenden.

Hvad tror du, at det kommer til at betyde for Socialdemokratiet på Bornholm?

– Jeg går ud fra, at de har drøftet det, og at de har en plan.

Hvad betyder det med kun et år til et valg?

– Det bliver politisk en spændende tid, vi går i møde, siger Søren Schow.