Coop Bornholm håber, at Foreningen Folkemødet vil arbejde mere i retningen af at sprede nogle folkemødeaktiviteter på resten af Bornholm i stedet for resten af landet. Arkivfoto: Berit Hvassum

Coop Bornholm om Folkemødets fremtid: Det er skabt på Bornholm, og her skal det blive

FOLKEMØDET

Winni Grosbøll forsikrede i Bornholms Tidende tirsdag, at Allinge forbliver centrum for folkemødet 2021.

Den udmelding kom, efter formanden for Foreningen Folkemødet Vibe Klarup fredag den 30. oktober udtalte til Bornholms Tidende, at det ikke er sikkert, at alle folkemødeaktiviteter kan foregå i Allinge eller på Bornholm. Borgmesterens forsikring er kærkommen i Allinge, hvor flere erhversdrivende har udtryk bekymring for, hvilken udvikling Folkemødet er på vej i. En af dem er Kurt Brunk Hansen, der er formand i bestyrelsen i Superbrugsen i Hasle og repræsentant for Bornholm i Coops landsråd.

– I Allinge har vi været bekymret for, om det betød, at folkemødet ville forsvinde fra byen og fra Bornholm. Men borgmesterens udmelding gør mig mindre nervøs. Jeg går ud fra, at hun har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der bliver besluttet om Folkemødet, siger han.

Spred det på Bornholm

Kurt Brunk Hansen håber, at Foreningen Folkemødet vil arbejde mere i retningen af at sprede nogle folkemødeaktiviteter på resten af Bornholm i stedet for resten af landet.

– Hvis det stadig er et problem at samles til den tid, så mener jeg, man bør sprede aktiviteterne ud på resten af nordøen, men med hovedfokus på Allinge. Vi er nødt til at tage hensyn til corona, men man kunne jo fordele os ud til byerne tæt på Allinge, siger han.

Kurt Brunk Hansen er ikke meget for tanken om, at have folkemødeaktiviteter på en digital forbindelse andre steder i landet.

– Folkemødet er skabt på Bornholm, og her skal det blive. Man skal ikke begynde at eksperimentere med at have det spredt ud i andre landsdele, siger han.

Live fra kunstmuseet

Hvis situationen med covid-19 stadig ikke tillader mange mennesker at samles i juni 2021, håber Kurt Brunk Hansen, at Foreningen Folkemødet inddrager bornholmerne i en diskussion om, hvad man så kan gøre. Selv har han også et par ideer.

– Man kunne jo lægge nogle debatter andre steder end i Allinge og så live-transmittere det. For eksempel på Store Torv i Rønne eller ved havnen i Hasle. Kunstmuseet kunne også råde over nogle spændende debatter om kunst og kultur, siger han.

Selvom Kurt Brunk Hansen selv åbner for, at noget kan spredes og streames, så mener han fortsat ikke, at aktiviteterne lige så godt kunne transmitteres fra Jylland, Fyn eller Sjælland.

– Jeg tror ikke, man vil opleve det som det samme, hvis man rykker det ud i resten af landet. Den stemning, der er på Folkemødet på Bornholm, er helt unik. Og så er det vigtigt for Bornholm, at vi også får lokket magthaverne herover, så man stadig kan mødes på tværs, siger han.