Bjarne Hartung: Folkemødet var ikke blevet til noget uden Winni

Bjarne Hartung: Folkemødet var ikke blevet til noget uden Winni
Bjarne Hartung Kirkegaard ønsker Winni Grosbøll tillykke med topjobbet i Friluftsrådet. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 6. NOV 2020 • 12:23
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
6. NOV 2020 • 12:23
POLITIK

– Jeg har ønsket Winni tillykke og sagt til hende, at det job kan jeg godt forstå, at hun gerne vil have. Jeg synes, det lyder spændende, og det er en fin måde, hun kickstarter resten af sit liv på. Hun er et sted i sit liv, hvor hun har en mulighed for at forfølge en drøm om at lave noget andet. Jeg tror, at hun har fundet det rigtige.

Det siger Bjarne Hartung Kirkegaard, mangeårigt kommunalbestyrelsesmedlem for Kristendemokraterne, i en kommentar til nyheden om, at Winni Grosbøll stopper som borgmester for at blive direktør for Friluftsrådet.

– Jeg har sagt til hende, at vi nok skal "lukke hende ud", for det er kommunalbestyrelsen, der skal beslutte om hun kan få lov til at træde ud.

Hvad vil du sige om hendes 11 år som borgmester?

– Hun har været god at samarbejde med. Vi har ikke altid været enige, men hun har været meget reel. Jeg synes, at hun har fået nogle gode og fornuftige ting igennem. Folkemødet var ikke blevet til noget, hvis hun ikke havde været borgmester. Det tror jeg simpelthen ikke, for der har hun været en god diplomat, og hun har også lavet en hel del fundraising og skaffet mange penge til Bornholm via fonde. Der bliver noget at leve op til for den næste borgmester på Bornholm, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.

– Jeg vil også rose Winnis måde at lave budget på. Hun sørger for at få folk med. Det bliver godt nok svært at leve op til. Der har hun store kompetencer og erfaring. Hun har næse for praktisk politik og for at banke på de rigtige døre.

Hvor efterlader det Bornholm og kommunalbestyrelsen?

– Der bliver en stor plads at fylde ud.

Hvor efterlader det Socialdemokraterne?

– Jeg skal ikke sige, hvad de skal, men jeg tror, at de skal tænke rigtig meget over, hvad de vil. Det efterlader dem med noget af en udfordring, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.